Boks

Još jedan odličan dvoboj između Hrvatske i Češke u Drveniku

Drvenik je nakon Gradca bio domaćin još jednog prelijepog boksačkog spektakla, međunarodnog susreta selekcija Hrvatske i Češke na otvorenom u neponovljivom mediteranskom ambijentu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Doslovno cijeli Gradac uz brojne goste i turiste skupio se oko ringa na školskom igralištu i krcate tribine bile su pretijesne za sve koji su došli pogledati oglede između mladih hrvatskih i čeških snaga u kategorijama juniora, ml. seniora i seniora i doživjeti boks kao vrhunsku atrakciju u toploj ljetnoj večeri.

Članovi hrvatske selekcije u ring su izašli u majicama BK Dardone, u znak podrške mladom klubu iz Drvenika koji postoji tek godinu dana!

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak uručio je priznanja načelniku općine Drvenik Matku Buriću, direktoru Turističke zajednice Drvenik Duji Lozini, veteranima Drvenika Zoranu Kostaniću i Petru Ivičeviću, a posebno priznanje primio je i predsjednik Sudačke komisija HBS-a, doajen Žarko Mladin, kao i češka reprezentacija koja se u Drveniku godinama priprema u brojnom sastavu.

Spektaklu u Drveniku doprinijelo je i to što su naše perspektivne boksače u kutu vodili naši prekaljeni reprezentativci, osvajači europskih medalja Luka Plantić i Damir Plantić iz BK Salone, te mladi reprezentativac Petar Leskur iz splitskog Groma!

Sjajan, vrhunski sportski događaj pamtit će se dugo u Drveniku i sigurno je da će i sljedećeg ljeta biti upriličen novi u terminu kad češki boksači ponovo dođu u ovaj prekrasni dio Dalmacije na pripreme.

Uzavrelo ozračje oko ringa dodatno je motiviralo mlade borce, pa su viđeni još borbeniji i žešći mečevi nego u Gradcu, a treba izdvojiti veliku večer zadarskih boksača: Vice Radonjića i Luke Bukvića (Ares Zadar) i Lovre Ćoze (Bandits Zadar) koji su upisali tri pobjede i borbenošću podignuli temperaturu oko krcatog borilišta u Drveniku.

Veliku pobjedu i veliki revanš za poraz na bodove u Gradcu upisao je Splićanin Marijan Vujević nad češkim predstavnikom Patrikom Stefanom. Nakon samo dva dana Vujević iz splitskog Groma gromovito mu je vratio za poraz prekidom u drugoj rundi (zbog ozljede češkog boksača)!

Juniorski reprezentativac Ante Milković iz BK Salone pod vodstvom Luke i Damira Plantića u borbenom, neizvjesnom meču nije se uspio revanširati odličnom češkom predstavniku koliko se god srčano borio do kraja.

Zadrane Radonjića i Bukvića vodili su trener splitskog Groma Damir Madunić i mladi reprezentativac (sudionik ovogodišnjeg Europskog prvenstva U-22) Petar Leskur, pa je i za njih to bila uspješna, pobjednička večer u Drveniku.

Čestitke svima na sjajnim mečevima i organizaciji nezaboravnog boksačkog i sportskog doživljaja u Drveniku

Rezultati mečeva u Drveniku,

ŽENE

48 kg Vanesa Ritterova – Eliška Ostra 0:2

MUŠKI

57 kg Youth Jitr Musil – Jirt Kozel 0:2

Jun 70 kg Ante Milković – Denis Porubsky 0:2

Youth 69 kg Vice Radonjić – František Polak 2:0

Youth 67 kg Luka Bukvić – Stephan Vukoukal 2:0

71 kg Josip Marković – Lovre Ćoza 0:2

80 kg Smolka Petr – Ondra Bilik 0:2

71 kg Marijan Vujević – Patrik Stefan 2:0 (prekid 2. runda).

Odgovori

Back to top button