Boks

Jones otkrio po čemu se Tyson Fury razlikuje od ostalih boksača

Bivši WBO-ov prvak u super perolakoj kategoriji Barry Jones otkrio po čemu je Tysona Furyja najbolji teškaš svijeta.

Velšanin ističe kako Kralj Cigana od većine boksača ostaje miran kada ga protivnik sruši i zna kako se oporaviti od tog šoka.

Neporaženi Fury je tijekom boksačke karijeri više puta bio u nokdaunu, ali se uvijek vratio i snažno završio svog protivnika.

Neven Pajkić, Steve Cunningham i Deontay Wilder rušili su Furyja, ali niti jedan nije uspio pronaći završni udarac, kojim bi ga pobijedio.

Jones vjeruje kako trenutačno nema boksača koji može pobijediti Kralja Cigana.

– I on je pokazao da može biti ranjiv bez obzira koliko je težak. Ali također se zna da ne paničari kad dobije snažan udarac, a to je razlika između njega i većine ostalih boraca – rekao je Barry Jones i dodaje:

– On ne brine kada završi na tlu. Pa njega je srušio najveći udarač na svijetu Deontay Wilder, a on je ustao i dominirao. Dakle, on zna kako se to radi. Većina se izgubi nakon što primi toliko snažnih udaraca, ali Fury zna kako se oporaviti, zna što treba učiniti. Njegova karijera će trajati koliko god on to želi.

Velški boksački stručnjak vjeruje kako je malo boksača koji mogu ugroziti Tysona Furyja.

– On dobro zna što mora činiti u svakoj rundi. On osjeća borbu više nego itko drugi, prilagođava se ovisno o tome što se dogodi. Fury će protivniku dati priliku tako da uvijek postoji rizik da bi ga netko mogao nokautirati. Ali jednostavno ne vidim tko bi to mogao biti, tko je dovoljno snažan i brz? – zapitao se Barry Jones i zaključio:

– Joe Joyce je dovoljno velik i snažan, ali on nije udarač kao Wilder. Furyja bi mogao ugroziti boksač koji bi se kretao kao Usyk, te imao Wilderovu snagu i Joyceovu izdržljivost, ali to nitko nema. Možda bi to za nekoliko godina mogao biti Bakhodir Jalolov ili Jared Anderson? Tyson Fury je najbolji teškaš na svijetu, a Oleksandr Usyk je jasno broj dva. O ostalima se može raspravljati.

Odgovori

Back to top button