Boks

Johnny Nelson tvrdi kako se AJ opasno kocka: Joshua bi porazom od Ngannoua mogao sve izgubiti

Bivši WBO-ov prvak kruzer kategorije Johnny Nelson podijelio je svoje mišljenje te smatra kako će svi prošli uspjesi Anthonyja Joshue biti zaboravljeni bude li izgubi od Francisa Ngannoua.

Meč između Joshue i Ngannoua predvodi veliku boksačku priredbu koja će se 8. ožujka održati u Saudijskoj Arabiji, a Nelson vjeruje kako je AJ trebao izbjeći borbu, jer je rizik veći od nagrade.

Joshua uz 27 pobjeda u profesionalnoj karijeri ima i tri poraza, izgubio je protiv Andy Ruiz Jr.-a i dvaput od Oleksandra Usyka.

Prošle se godine s tri pobjede u nizu (Jermaine Franklin, Robert Helenius i Otto Wallin) vratio u elitno društvo teške kategorije, te čeka svoju priliku kako bi se ponovno borio za naslov svjetskog prvaka.

Prva prepreka na tom putu bit će bivši UFC-ov prvak Francis Ngannou, koji je lani u svom boksačkom debiju protiv Tysona Fury ostavio sjajan dojam, no na kraju je izgubio podijeljeno odlukom sudaca.

– Ngannou mora približiti Joshuu i uvući ga u rat. Francisu mora biti jasno da nikada neće nadboksati AJ-a. A Anthonyju ta borba nudi veći rizik od nagrade. Bude li Joshua nekako izgubio od Ngannoua, to je to. Vjerodostojnost je nestala. Karijera je u rasulu. Porazom može sve izgubiti. Tko zna bi li Joshua mogao pronaći izlaz izgubi li od Ngannoua? – kaže Johnny Nelson i nastavlja:

– Rizik je previsok. Ngannou je imao jedan profesionalni boksački meč i ne postoji izgovor ako izgubite u toj borbi. Bude li Joshua izgubio protiv njega sve će nestati. Tada možemo zaboraviti sve što napravio tijekom karijere, od Olimpijskih igara do svjetskih naslova. Joshua sve to može izgubiti u jednom meču.

Odgovori

Back to top button