Boks

Johnny Nelson: Fury ne vjeruje da može pobijediti Usyka, a Joshui bi poraz mogao značiti kraj karijere

Bivšeg svjetskog boksačkog prvaka Anthonyja Joshuu sljedećeg vikenda očekuje borba koja bi mogla odlučiti o njegovom nastavku karijera.

Naime, bivši svjetski prvak, a danas boksački komentator Johnny Nelson vjeruje kako bi se Anthony Joshua mogao povući iz boksa bude li izgubio od Jermainea Franklina.

Tridesettrogodišnji Joshua se 1. travnja na priredbi u londonskoj O2 Areni, nakon dva poraza protiv Oleksandra Usyka, vraća u ring.

– Pitam se što sada slijedi Anthonyju Joshui, jer on nakon dva teška poraza mora vratiti samopouzdanje. Mora imati odgovore na pitanja: Tko sam ja? Je li pripadam ovdje? I želim li ja to? – kazao je Johnny Nelson, pa nastavio:

– I obično, kada borce čeka teška borba to će vam reći koliko su gladni i koliko stvarno žele stići do uspjeha. U toj se situaciji sada nalazi Joshua uoči meča protiv Franklina. On mora biti pametan, dominantan i oštar.

Nelson ističe kako AJ mora maksimalno poraditi na svom samopouzdanju. A sposoban je to učiniti, jer inače ne bi bio dvostruki prvak.

– Bude li Joshua izgubio, to bi za njega mogao značiti kraj. Njega sada čeka težak posao, kao da se uspinje na planinu. On je već bio tamo i zna kako je teško doći do vrha. Ne znam kako bi mogao preživjeti novi poraz, pa mu je zato nužna pobjeda.

Bivši se prvak dotaknuo i propalog dogovora za meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka u kojem bi se njih dvojica borili za naslov apsolutnog prvaka teške kategorije.

– Mislim da bi Fury pobijedio Usyka, ali Tyson u to nije vjerovao, pa je sam sebe izbacio iz te borbe. Dobio je što je htio, podjelu honorara 70-30 u svoju korist. Što god bila kap koja je prelila čašu, on je samo tražio da dobije ono što želi. Na kraju je to Usyk odlučio prekinuti i poručio mu ‘ti nisi kraj moje duge’! I tu je razgovor završio – podvukao je Johnny Nelson.

Odgovori

Back to top button