Boks

Frank Warren: Meč Furyja protiv Joshue je veći od okršaja s Usykom!

Dugo su se vodili razgovori oko meča za apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, no sve je završilo u slijepoj ulici, a boksački svijet je ostao bez velike borbe.

Ukrajinski borac pristao je na gotovo sve Furyjeve zahtjeve, pa čak i onaj najosjetljiviji gdje se honorar trebao dijeliti 70-30 u korist Kralja Cigana.

Fury je nastavio sa zahtjevima, te je Usyk odlučio prekinuti pregovore i okrenuti se novim izazovima.

Ukrajinac će se sada vjerojatno boriti protiv Britanca Daniela Duboisa, vlasnika WBA (Regular) naslova i sljedećeg obveznog izazivača.

No ne bude li Dubois spreman za meč tada bi u igru mogao uskočiti na Filip Hrgović, prvi na IBF-ovoj ljestvici izazivača.

A kakvi su Furyjevi planovi? Hoće li mu sljedeći protivnik biti Joe Joyce ili će čekati Anthonyja Joshuu?

– Ne znam hoće li se ta borba dogoditi, Tyson o tome odlučuje. Meni je svejedno, Fury daje posljednju riječ. Vidjet ćemo kako će sljedećeg vikenda Joshua proći protiv Franklina. Meč Furyja protiv Joshue je veći od okršaja s Usykom! – rekao je Frank Warren, pa dodao:

– Tysonove borbe u SAD-u i u Velikoj Britaniji su donijele više od tri milijuna pretplatnika i PPV-ova. Borba protiv Dilliana Whytea je donijela najveću zaradu u jednoj borbi u Velikoj Britaniji. Više nego meč između Usyka i Joshue, to je činjenica. Tyson donosi veliku vrijednost. Boksači koji se bore protiv njega zarađuju ogroman novac, mnogo više i od Canela.

Odgovori

Back to top button