Boks

John Fury vjeruje kako će njegov sin boksati barem još četiri godine

Boksački fanovi već su neko vrijeme željno iščekuju neki veliki meč teške kategorije, a to bi svakako bio okršaj za apsolutnog prvaka.

Razgovori za ujedinjenje titula između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, koji su se vodili početkom godine, nisu bili uspješni.

Pregovori su propali, a svaki je otišao svojim putem. Usyk je nedavno nokautom u devetoj rundi pobijedio Daniela Duboisa i obranio WBA-ov, WBO-ov i IBF-ov pojas, dok će Tyson Fury sljedeći mjesec boksati protiv Francisa Ngannoua.

Kralj Cigana je prije nekoliko dana priznao kako ga ozbiljni mečevi sve manje ne zanimaju, kao i borba protiv Usyk, te želi nastupati na priredbama gdje može dobro zaraditi.

Njegov otac John Fury vjeruje kako bi Tyson, koji je nedavno proslavio 35. rođendan, mogao boksati barem još nekoliko godina.

– On uživa u boksu i bit će dobar još barem četiri godine. Odlazio je u mirovinu, ali to mu se nije sviđalo. Rekao mi je da osim boksanja ne zna što bi drugo radio – istaknuo je John Fury i nastavio:

– Mislim da će Tyson biti jedan od najdugovječnijih prvaka. A kada znate kakvu ima konkurenciju , zašto bi se i umirovio. Pa on je nekoliko stuba iznad ostalih. Sve dok je daleko ispred drugih on će se nastaviti boriti i zabavljati javnost. Njegova navijačka baza samo raste i nema razloga za povlačenje. Ako može zabavljati ljude u trenutačno dosadnom svijetu, samo neka nastavi.

Odgovori

Back to top button