Boks

John Fury vjeruje kako bi Tyson jednog dana mogao prijeći u MMA

Britanski boksač i WBC-ov prvak teške kategorije Tyson Fury branit će naslov 9. listopada protiv Amerikanca Deontaya Wildera, bit će to njihov treći međusobni okršaj.

Kralj Cigana je lani u veljači prekidom u sedmoj rundi pobijedio Brončanog bombardera i oteo mu titulu prvaka, dok je njihov prvi meč u prosincu 2018. završio neodlučeno.

Tysonov otac John Fury vjeruje kako njegov sin neće imati problema protiv Wildera, te se nada skorašnjoj borbi protiv IBF, WBO i WBA prvaka Anthonyja Joshue za ujedinjenje naslova. U jednom razgovoru otkrio je jenu zanimljivost vezanu za sina.

– Tyson voli izazove. Kad završi boksačku karijeru vjerojatno će prijeći u slobodnu borbu. Vidjet ćete da će pokušati u MMA-u – kazao je John Fury i nastavio:

– Kada bi trenirao MMA i u tome bi dobar u tome. Vidio sam kako je sjajan i ostalim borilačkim sportovima poput hrvanja. Brz je i lagan na nogama, kada bi ga trenirao neki pravi MMA trener sigurno bi mogao biti jako dobar. Pitajte Darrena Tilla.

Tysona Furyja zanima slobodna borba, a i nekoliko treninga odradio je s UFC-ovim borcem srednje kategorije Darrenom Tillom.

Odgovori

Back to top button