Boks

John Fury kaže kako je Usyk napravio veliku pogrešku što se odlučio boriti protiv Duboisa

John Fury, otac WBC-ova prvaka teške kategorije Tysona Furyja, vjeruje kako će Daniel Dubois pobijediti Oleksandra Usyka u boksačkom meču koji se 25. kolovoza održava u Poljskoj.

Ukrajinski borac će na stadionu Wrocława braniti WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka.

Tyson Fury je početkom bio u pregovorima s Oleksandrom Usykom oko meča za apsolutnog prvaka svijeta, no Ukrajinac se povukao, jer je smatrao kako Kralj Cigana, iznoseći neprestano nove zahtjeve, samo odugovlači i nema želju boriti se za ujedinjenje pojaseva.

U međuvremenu Usyk je dogovorio meč protiv Dubois i bit će mu to druga obrana pojaseva prvaka, dok će se Fury boriti protiv Ngannoua.

Otac Tysona Furyja je u nedavnom intervjuu istaknuo kako je Usyk napravio loš posao, te vjeruje kako će Dubois pobijediti u tom meču.

– Daniel Dubois ga može nokautirati. Mislim kako je Usyk napravio veliku pogrešku u karijeri što nije prihvatio meč protiv Tysona. Suprotstaviti se teškašu od skoro dva metra, koji može udarati, a pri tome ćeš zaraditi kikiriki u usporedbi s onim što bi dobio protiv Tysona? Ne znam o čemu je Usykov tim razmišljao. Ludost – kazao je John Fury i nastavio:

– Duboisov tim mora složiti pravu taktiku, jer bude li pokušao boksati protiv Usyka onda će mu samo olakšati posao. Mora biti grub i tvrd, te biti u stanju izdržati napade. Budu li razradili dobar plan onda će lako pobijediti Usyka. Treba koristiti svoju veličinu, bez dugotrajnih izmjena udaraca i nekih bespotrebnih kombinacija. Želiš li pobijediti borca kruzer kategorije onda ga snažno udari, pogodi ga sa svim što imaš osim s kuhinjskim sudoperom i nastavi ga tuči do pobjede.

Odgovori

Back to top button