Boks

Izbornik Kristijan Hodak odredio boksače za EP U-22 u Poreču

Izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak objavio je popis hrvatskih boksača za nastup na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke U-22 u Poreču od 11. do 24. ožujka, piše na službenoj stranici HBS-a.

Budući da je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore U-22 proteklog vikenda u Zadru bilo i kriterijsko za sastav reprezentacije za Poreč, izbornik je odlučio na Europsko prvenstvo prijaviti devet novih državnih prvaka za seniore do 22 godine:

  1. (60kg) – Patrik Licul (BK Pula)
  2. (63.5kg) – Deni Alagić (BK Metalac)
  3. (67kg) – Alen Ahmetović (BK Nokaut)
  4. (71kg) – Noa Ježek (BK Titan Gym)
  5. (75kg) – Gabrijel Veočić (BK Brod)
  6. (80kg) – Petar Leskur (BK Grom)
  7. (86kg) – Marko Ramljak (BK Rijeka)
  8. (92kg) – Jan Morović (BK Torcida)
  9. (+ 92kg) – Josip Ćorić (BK Joker)

– Svi ti dečki svojim angažmanom i nastupom na Prvenstvu Hrvatske u Zadru pokazali su da zaslužuju mjesto na Europskom prvenstvu do 22 godine u Poreču. Neki su i više nego ugodno iznenadili onime što su pokazali na državnom prvenstvu i koliko su napredovali. Imamo vrlo kvalitetne dečke koji se mogu nositi s europskom konkurencijom i jedini minus im je, s izuzetkom već afirmiranog i dokazanog Gabrijela Veočića, nedostatak iskustva i broj jakih mečeva na međunarodnoj sceni – kazao je izbornik Kristijan Hodak, te nastavio:

– Ne sumnjam da će taj manjak iskustva nadoknaditi srčanošću i motiviranošću što brane hrvatske boje na Europskom prvenstvu u našoj zemlji. Uz malo sreće u ždrijebu, možemo vjerovati u lijepe vijesti iz Poreča. Nikome ne stvaramo pritisak, a normalno je da svi želimo najviše i nadamo se da naši mladići uđu u borbe za medalje.

Europsko prvenstvo u Poreču bit će otvoreno u subotu 12. ožujka, a borbe su na rasporedu od nedjelje, 13. ožujka 2022. godine. Očekuje se ukupno više od 500 sudionika iz četrdesetak europskih zemalja.

Odgovori

Back to top button