Boks

I hrvatski boksači Nikolina i Luka saznali protivnike u prvom kolu turnira na Igrama u Tokiju

Naši olimpijci Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kg i Luka Plantić u kategoriji do 81 kg saznali su imena prvih protivnika u boksačkom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju, piše na stranici HBS-a!

Oboje će se boriti u prvoj eliminacijskoj rundi, u šesnaestini finala – Nikolina Ćaćić prvog dana natjecanja u Tokiju, u subotu, 24. srpnja, a Luka Plantić dan kasnije, u nedjelju 25. srpnja 2021.

Nikolina Ćaćić borit će se u prvoj borbi protiv Amerikanke Yarisel Ramirez (21), brončane s Panameričkih igara 2019. i svjetske juniorske viceprvakinje. Ramirez je porijeklom Kubanka.

Meč Ćaćić – Ramirez na rasporedu je u subotu, 24. srpnja u 11.15 sati po lokalnom vremenu u Kokugikan Areni (4.15 sati rano ujutro po hrvatskom vremenu.)

Nikolina je svjetska i europska viceprvakinja u mlađim seniorkama i godinu dana mlađa od Amerikanke. Pobijedi li prvu suparnicu, u osmini finala u ponedjeljak, 26. srpnja borit će se s iskusnom Kanađankom Caroline Veyre (32).

Budući da je u Nikolininom dijelu ždrijeba i suverena Talijanka Irma Teste (pobijedila je Ćaćić na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu), koja je moguća suparnica u četvrtfinalu, možemo reći da mlada Zagrepčanka nimalo nije imala sreće u ždrijebu. U kategoriji do 57 kg prijavljena je 21 boksačica.

Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg borit će se u šesnaestini finala u nedjelju, 25. srpnja protiv Jordanca Adela Rivada Odaija Alhindawija.

Meč Plantić – Alhindawi na rasporedu je u nedjelju, 25. VII. u 20.25 sati u Kokugikan Areni (po hrvatskom vremenu u 13.25 sati u nedjelju).

Prođe li prvog suparnika, Plantić će se u osmini finala poluteške kategorije boriti protiv Meksikanca Torresa Romera. Izbori li ulazak u četvrtfinale Olimpijskog turnira i borbu za medalju, naš prvak u toj bi borbi najvjerojatnije za protivnika imao Kubanca Lopeza. U poluteškoj kategoriji do 81 kg ukupno se bore 22 boksača.

Odgovori

Back to top button