Boks

I Carl Froch smatra kako bi Ngannou trebao prestati boksati nakon nokauta protiv Joshue

Bivši dvostruki svjetski prvak Anthony Joshua u petak je stigao do jedne od osvojih najuvjerljivijih pobjeda u karijeri.

Britanski teškaš je na boksačkoj priredbi u Rijadu brutalnim nokautom u drugoj rundi pobijedio nekadašnjeg UFC-ovog borca Francisa Ngannoua.

Joshua je prije prekida dvaput rušio Kamerunca i pokazao kako je MMA zvijezda na neki način zalutala u ring.

Sve je iznenadilo kako je AJ lagano došao do pobjede i to nakon Ngannouova sjajnog nastupa u debiju protiv Tysona Furyja u listopadu prošle godine.

Francis je tada u trećoj rundi rušio Furyja, koji se kasnije uozbiljio i na kraju pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

Bez obzira na to što je izgubio oba boksačka meča, Ngannou još ne namjerava prestati se baviti tim sportom. No prije povratka u ring vjerojatno će dogovoriti neku super borbu u svojoj novoj promociji PFL-u.

Bivši prvak, a danas boksači komentator Carl Froch se nada kako Francis Ngannou više neće boksati, jer bi boksanje mogao ugroziti svoje zdravlje.

– Imao je dvije borbe kao profesionalac, izgubio je od Tysona Furyja i sada ga je nokautirao Anthony Joshua. Nije to za njega, trebao bi se ostaviti profesionalnog boksa, jer više za to nema vremena. Ne može ništa više naučiti, skoro ima 40 godina – kazao je Carl Froch i dodao:

– Nema više vremena izgradi se kao profesionalac, zaradio je mnogo novca. Sada je pretrpio brutalan nokaut koji mu je vjerojatno uzeo nekoliko godina života. Taj ga udarac dobro uzdrmao, zaledio se prije nego što je tresnuo na tlo. Taj će nokaut imati neki štetan učinak. Ne samo mentalno, već i fizički, a to je loše u toj dobi. To može biti jako opasno za nekog u tim godinama, ako dosad nije nešto takvo doživio.

A Ngannou bi za neko vrijeme mogao ostaviti se boks, jer bi uskoro mogao dogovoriti MMA borbu i to protiv Renana Ferreire.

Odgovori

Back to top button