Boks

Hunter tvrdi kako Usyk neće dobiti veliku borbu jer rijetko nekoga želi nokautirati

Hrgovićev sljedeći suparnik Michael Hunter nedavno je govorio o svom bivšem suparniku Oleksandru Usyku koji još traži suparnika protiv koga bi se borio za privremeni pojas WBO-ova prvaka teške kategorije. Neporaženi ukrajinski udarač je posljednju borbu imao 21. listopada prošle godine kada je pobijedio Dereka Chisoru.

Usyk je obvezni izazivač Antonyju Joshui za WBO-ov naslov.

– Oleksandr je pravi teškaš, viši je od mene. Mislim da će mu biti teško pronaći suparnika u toj kategoriji, jer ga ostali boksači ne smatraju teškašem – kaže Michael Hunter i dodaje:

– Ima još jedan problem. Naime, ljudi žele u teškoj kategoriji vidjeti borce koji mogu nokautirati suparnika, a on to rijetko radi.

Usyk je u karijeri pobijedio u svih 18 borbi, a 13 mečeva je završio nokautom (9 TKO). Ukrajinac je u posljednjih devet dvoboja imao samo nokauta.

– Ja sam udarač, ali ću riskirati i ići po nokaut, a mislim kako Usyk to ne može, jer nije takav. On je pravi boksač. neće uspjeti u teškoj kategoriji bude li se branio cijelo vrijeme – rekao je Michael Hunter i potvrdio tko bi mogao biti Usykov sljedeći protivnik:

– Borba protiv Joea Joycea bi bio dobar izbor i suparnik po mjeri. Ne znam čemu se Usyk nada osim onih obaveznih borbi i mečeva u kojima može nekoga lako pobijediti. Mislim da ga nitko neće poštovati i neće dobiti veliku borbu. Nitko od vrhunskih boksača ne želi izgubiti meču u kojem odlučuju nijanse, a onda nitko od njih ne zna što bi trebao učiniti kako bi ga u sljedećem dvoboju pobijedio.

Odgovori

Back to top button