Boks

Hrgović uoči meča karijere: On je favorit na papiru, ali ne i u ringu

Filip Hrgović čeka rasplet pregovora oko sljedeće borbe koju bi trebao imati protiv Amerikanca Michaela Huntera. Pobjednik njihovog dvoboja osigurao bi mjesto obveznog IBF-ovog izazivača u teškoj kategoriji, a taj naslov drži Anthony Joshua koji se sprema za okršaj protiv Tysona Furyja.

Najbolji hrvatski boksač je najavio kako će svoj sljedeći meč imati u Americi, a za svog potencijalnog suparnika Michaela Huntera kaže:

– Dobar je borac, spada u krug deset najboljih. Za mene će on biti dobar test i sigurno borba karijere. On je na papiru favorit, ali ne i u ringu. Zato što sam bolji.

Hrgović ističe kako se još nije borio protiv nekog mnogo poznatijeg boksača i sad je vrijeme da svima pokaže koliko vrijedi.

– On se još nikad nije borio s nekim poput mene, a ja dosad nisam imao priliku boriti se protiv nekog velikog boksača. Hunter će biti prvi i pokazat ću svijetu tko sam. Očekujem težak meč. On je hrabar i dobro boksa, ali mislim pobijediti i tako doći na veliku pozornicu – rekao je Filip Hrgović i dodao:

– To je IBF-ova eliminacijska borba i pobjednik se bori protiv prvaka, a to je u ovome trenutku Anthony Joshua. Njega vjerojatno čeka borba protiv Tysona Furyja pa treba vidjeti tko će pobijediti. Ja se osjećam spremno za borbu protiv bilo koga na svijetu.

Filipu se pruža prilika koju ne smije propustiti. Pobjedom protiv Huntera svima će pokazati koliko je ozbiljan borac.

– Mnogo je onih koji vole boks, a još uvijek ne znaju za mene. No to će se promijeniti kada pobijedim Huntera. Bit ću jedan od najboljih boksača ove generacije. Imam potencijala i mogu pobijediti svakoga. Zapamtite moje ime – podvukao je Filip Hrgović.

U IBF-u su produžili rok za pregovore i tako odgodili sastanak oko ‘purse bida’ za borbu između Hrgovića i Huntera. Oba tima su zatražila odgodu kako bi se postigli dogovor kojim bi svi bili zadovoljni. Njihov okršaj bio je planiran za početak svibnja.

Odgovori

Back to top button