Boks

Hrvatsku će uskoro na 67. Bocskai memorijalu predstavljati osam boksača i četiri najbolje seniorke

Izbornici seniorske i ženske reprezentacije, Kristijan Hodak i Ante Matas odabrali su hrvatske boksače i boksačice koji će nas predstavljati na jednom od najuglednijih i najstarijih turnira u Europi, 67. Bocskai memorijalu u Debrecenu (Mađarska) od 6. do 12. veljače 2023. godine, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatska reprezentacija u Debrecenu nastupit će s ukupno 12 predstavnika – osam boksača i četiri boksačice.

Poslije petodnevnih priprema u Nacionalnom boksačkom centru u Asizu (Italija) izbornik Hodak izabrao je osam boksača za prvi veliki međunarodni ispit u ovoj godini u Debrecenu:

 1. (60kg) – Patrik Licul (BK Pula)
 2. (63.5kg) – Marin Jelačić (BK Pauk Split)
 3. (67kg) – Deni Alagić (BK Metalac Zagreb)
 4. (71kg) – Petar Krešimir Knežević (BK Sveti Donat Zadar)
 5. (75kg) – Gabrijel Debanić (BK Leona Zagreb)
 6. (80kg) – Damir Plantić (BK Salona Solin)
 7. (92kg) – Marko Pratljačić (BK Osijek)
 8. (+92kg) – Marko Milun (BK Leonardo Zagreb)

Izbornik ženske reprezentacije Ante Matas izabrao je četiri seniorke:

 1. (48kg) Lea Čevra (BK Leona Zagreb)
 2. (54kg) Nikolina Ćaćić (BK Omega Zagreb)
 3. (57kg) Dea Bolanča (BK PIt Bull Split)
 4. (63kg) Sara Beram (BK Petar Zrinski Zagreb)

Boksače će na turniru u Debrecenu uz izbornika Kristijana Hodaka voditi treneri Leonard Pijetraj i Danijel Vekić, a boksačice Franjo Kristić. Uz reprezentaciju će biti i Nikolina Jurić, team menadžerica nacionalnih selekcija.

Na prošlotjednim pripremama i sparinzima u Asizu bilo je šest putnika za Debrecen s izuzetkom mladog Puljanina Patrika Licula i iskusnog reprezentativca Damira Plantića koji će se boriti u poluteškoj kategoriji.

U ženskoj konkurenciji Sara Beram u siječnju je osvojila zlatnu medalju (tri pobjede!) na Kupu nacija u Somboru, Nikolina Ćaćić osvojila je srebrno odličje, a Lea Čevra broncu. Dea Bolanča zbog opravka nije nastupila na Kupu nacija.

Već u utorak, 31. siječnja na Golden Belt turnir iz IBA-ine svjetske serije u Marakešu (Maroko) od 2. do 10. veljače 2023. putuju dvojica naših najuspješnijih reprezentativaca u 2023. godini – Gabrijel Veočić u poluteškoj kategoriji i Luka Pratljačić u superteškoj. U Marakešu, u najjačoj svjetskoj konkurenciji 370 boksača i boksačica iz 53 države (uključujući Rusiju i Bjelorusiju!) vodit će ih treneri Pero Veočić i Matej Matković.

Prošle godine na Bocskai memorijalu 2022. u Debrecenu Hrvatska je nastupila s četiri boksača i tri boksačice, a s medaljama su se vratili Nikolina Ćaćić (srebro) i Marko Milun (bronca).

Odgovori

Back to top button