Boks

Hrvatskom boksačkom savezu nagrada ‘Najbolji projekt’ koju dodjeljuje EUBC!

Hrvatski boksački savez nagrađen je od Europske boksačke federacije EUBC godišnjom nagradom “Best project” za najbolje projekte u razvoju boksa, kao najbolji nacionalni savez koji u brojčano maloj zemlji kao što je Hrvatska, odlično i predano radi na razvoju, podizanju kvalitete i zanimanju za boksački sport kako u svojoj domovini, tako i u sklopu Europske i Svjetske boksačke federacije (EUBC-a i AIBA-e)!

Veliko priznanje i nagradu Hrvatski boksački savez, najveće otkad djeluje kao državni sportski savez unazad 30 godina, primio je na svečanosti završne gala-večere na Europskom prvenstvu U-22 u Roseto degli Abruzziju gdje je proteklih dana održano najmasovnije i najkvalitetnije kontinentalno natjecanje otkako su popustile mjere zbog pandemije, a iz istih razloga svečana dodjela nagrada najboljim europskim savezima i djelatnicima nije održana lani, nego ove godine.

Visoko priznanje tim više dobiva na značenju jer je dodijeljeno u godini kada Hrvatski boksački savez slavi 100.godišnjicu osnutka i organiziranog bavljenja boksom u Hrvatskoj.

U pokretanju inicijativa i projekata Hrvatskog boksačkog saveza značajna je i višestruko korisna suradnja sa znanstvenicima i Kineziološkim fakultetom u Splitu, posebno s profesorom Sašom Krstulovićem koji vrlo aktivno surađuje i s EUBC-om.

Nagradu EUBC-a za nacionalni boksački savez s najboljim projektima primio je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak iz ruku predsjednika Europske boksačke federacije EUBC-a Franca Falcinellija, a na svečanosti je bio nazočan i predsjednik Svjetske boksačke federacije AIBA-e Umar Kremljev.

Uz predsjednika Bošnjaka u delegaciji HBS-a na gala svečanosti bili su dopredsjednik general Mladen Mikolčević i posebni savjetnik predsjednika HBS-a Jurica Runtić.

Predsjednik Bono Bošnjak zahvalio se visokim sportskim uzvanicima primivši vrijednu nagradu:

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo primiti nagradu od Europske federacije koja je prepoznala naš nesebičan rad i trud zadnjih nekoliko godina. Uz lidere kao što su naši dragi Franco Falcinelli i Umar Kremljev, ali i uz pomoć svih članica naše konfederacije, hrvatski boks je napredovao u svim smjerovima.

Hrvatska stvara boksače, radi na unapređenju infrastrukture, organizira boksačke spektakle i ono najvažnije, Hrvatska sve to želi podijeliti sa svima u Europi i svijetu.

Želimo da svi zajedno rastemo i da razvijamo boks jer to je jedini način i put ka uspjehu. Rastimo zajedno da bi pobjeđivali zajedno. Hvala još jednom na svemu i Hrvatska je tu za vas, kao što ste vi u ovom prelijepom trenutku uz našu zemlju”, naglasio je Bošnjak.

Na spektakularnoj svečanosti u Rosetu predsjednik Bono Bošnjak uručio je i najviše priznanje, nagradu za životno djelo i doprinos boksu počasnom predsjedniku Talijanske boksačke federacije Vittoriju Laiju.

Na završnoj večeri Europskog prvenstva U-22 predsjednik Bošnjak dodjeljivao je i medalje najboljima u kategoriji do 69 kg zajedno s glavnim tajnikom Talijanske boksačke federacije Albertom Brascom.

Odgovori

Back to top button