Boks

Hrvatska reprezentacija gostuje na dva meča u Danskoj i Poljskoj

Hrvatski boksačice i boksači imat će vrlo ispunjen prosinac 2022., posljednji mjesec u godini. Uz dva međunarodna turnira početkom prosinca (Zagreb Boxing Queen i Grand Prix Zagreb), hrvatska reprezentacija pozvana je na dva gostovanja s respektabilnim suparnicima – u Danskoj i Poljskoj, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatski boksači imali su u listopadu 2022. u Splitu zajedničke pripreme i jaku međunarodnu provjeru u spektakularnom meču s Italijom u Solinu (8:12), a pobjede za Hrvatsku upisali su Patrik Licul, Noa Ježek, Antonio Grabić i Marko Milun.

Međudržavni susret Danska – Hrvatska planiran je u subotu, 10. prosinca 2022. u Billundu, danskom gradu svjetski poznatom po Lego kockicama u kojem se nalazi i tematski park Legoland. Domaćini iz Danskog boksačkog saveza najavili su i izravni TV-prijenos na nacionalnoj televiziji.

Određen je preliminarni sastav koji bi se trebao suprotstaviti Dancima u muškoj i ženskoj konkurenciji:

Mlađi seniori:

57 kg: ?
71 kg: Fabijan Tomkić

Seniori:

57 kg: Nikola Horvat
60 kg: Patrik Licul
63,5 kg: Ivan Božac
71 kg: Petar Cetinić i Marijan Vujević
75 kg: Bruno Filipčić + još jedan boksač
80 kg: Petar Leskur
86 kg: Marko Ramljak i Matej Uremović

Žene:

57 kg: Dea Bolanča
60 kg: Sara Luzar Smajić

Danskom boksačkom savezu upućena je i molba da pokušaju pronaći protivnicu za našu olimpijsku i doprvakinju Europe U-22 Nikolinu Ćaćić.

Nepunih tjedan dana kasnije, u petak 16. prosinca 2022. planiran je međudržavni susret Poljska – Hrvatska u jednom od najstarijih poljskih gradova Torunu, zaštićenom UNESCO-ovom baštinom, za koji je izbornik Kristijan Hodak zasad odredio sljedeće boksače:

57 kg – Nikola Horvat
60 kg – Patrik Licul
63.5 kg – Ivan Božac
67 kg – Marin Jelačić
71 kg – Petar Cetinić
75 kg – Marko Došen
80 kg – Antonio Grabić
86 kg – Matej Uremović
92 kg – ?
+92 kg – Marko Milun

Za međunarodni turnir Grand Prix Zagreb 6.-11. prosinca 2022. zasad su prijavljeni hrvatski reprezentativci: Noa Ježek i Petar Krešimir Knežević (do 71 kg), Petar Pavčec i Marko Došen (do 75 kg), Gabrijel Veočić i Antonio Grabić (do 80 kg), Marko Milun i Luka Pratljačić (+92kg).

Odgovori

Back to top button