Boks

Hrvatska će sljedeće godine biti domaćin Europskog i Svjetskog prvenstva mlađih seniora

Hrvatski boksački savez i cjelokupni hrvatski boks i sport dobili su novo, golemo međunarodno priznanje – Hrvatska će sljedeće 2024. godine, uz već dobiveno Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, biti i domaćin Europskog prvenstva za mlađe seniore i ml. seniorke 2024., piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatska će u olimpijskoj 2024. godini biti istinsko središte najboljih mladih boksačica i boksača Europe i svijeta (generacija rođenih 2006. i 2007. godine) – u punom smislu riječi centar i smotra perspektive i najboljih mladih snaga europskog i svjetskog boksa.

Situacija da je Hrvatska u istoj godini domaćin dva velika međunarodna prvenstva, Europskog i Svjetskog prvenstva za ml. seniore i ml. seniorke, još se nije se dogodilo.

Povijesnu dimenziju uspjehu Hrvatskog boksačkog saveza dalo je već to što će Hrvatska biti domaćin prvog ikad održanog svjetskog prvenstva u boksu u našoj domovini.

Veliku vijest o organizaciji Europskog prvenstva za mlađe seniore i ml. seniorke (EUBC Youth European Boxing Championships 2024. potvrdila je Europska boksačka federacija EUBC i termin će biti u travnju 2024. godine, a obavijest o domaćinstvu HBS-u je iz sjedišta EUBC-a u Asizu (Italija) poslao predsjednik EUBC-a dr. Ioannis Filippatos.

Prije nekoliko tjedana Međunarodni boksački savez IBA potvrdio je domaćinstvo Hrvatske za Svjetsko prvenstvo mlađih seniora i ml. seniorki u studenome 2024. godine.

Na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora i ml. seniorki u studenome 2024. godine očekuje se oko 1200 sudionika, a vrlo brojno i kvalitetno bit će i Europsko prvenstvo u travnju 2024. godine

Uskoro u Erevanu, glavnom gradu Armenije, počinje ovogodišnje Europsko prvenstvo za ml. seniore i ml. seniorke (23. IV. – 4. V. 2023. godine) na kojem je potvrđeno oko 400 boksačica i boksača iz trideset europskih zemalja, što uz trenere i službene osobe daje brojku s više od 600 sudionika. Približno isti broj bio je i lani 2022. godine na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke do 22 godine koje je bilo organizirano u Poreču.

Europska boksačka federacija EUBC i Međunarodni boksački savez IBA dodjelom domaćinstava Hrvatskoj u istoj godini Europskog i Svjetskog prvenstva iskazali su HBS-u i hrvatskom sportu izuzetnu čast i potvrdili veliko poštovanje i ugled koji Hrvatski boksački savez uživa u Europi i svijetu.

HBS je 2021. godine od EUBC-a dobio i priznanje za nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj boksa.

Najveći doprinos tome daju brojni nastupi hrvatskih boksačica i boksačica u Europi i svijetu na kojima ponosno predstavljaju svoju domovinu u najljepšem svjetlu, uz brojne uspjehe na najvećim prvenstvima. Podsjetimo da su hrvatski boksačice i boksači lani osvojili rekordnih 12 velikih europskih i svjetskih medalja u svim dobnim kategorijama

Odgovori

Back to top button