Boks

Gabrijel Veočić u Budimpešti osvojio novi trofej

Europski prvak U-22 i najuspješniji hrvatski reprezentativac GABRIJEL VEOČIĆ (21) osvojio je Real Boxing Cup 2023. u Budimpešti ostvarivši dvije sjajne pobjede prošlog vikenda, piše na službenoj stranici HBS-a.

Veočić je u Budimpešti nastupio u poluteškoj kategoriji do 80 kg za slovački klub Stavbar Nitru koji se natječe u Srednjo-europskoj boksačkoj ligi u kojoj nastupaju najbolji boksači Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke.

Nakon što je prvog dana svladao domaćeg boksača Mađara Ištvana Kreku iz budimpeštanskog Honveda s uvjerljivih 5:0, u nedjeljnom finalu GABRIJEL VEOČIĆ dominirao je i sigurno pobijedio Čeha Jindricha Janečku iz Box Cluba Breclav također jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Gabrijel Veočić pod vodstvom oca i trenera PERE VEOČIĆA (BK Brod) nastavio je pobjednički pohod koji traje od Svjetskog prvenstva u Beogradu 2021. godine otkad je u 30 mečeva izgubio samo jednog (nezasluženom kontroverznom odlukom sudaca) na Golden Belt turniru u Maroku od Rusa Imama Khataeva.

To je i jedini poraz kojeg je Veočić pretrpio otkad je prošle godine prešao u višu olimpijsku polutešku kategoriju.

Između ostalih trijumfa, osvojio je i elitni Silver Belt turnir u Mariboru, a nastupao je sa stopostotnim učinkom i u Regionalnoj ligi za BK Loznicu kako bi skupio što više mečeva s kvalitetnim poluteškašima i u top-formi dočekao skorašnje Svjetsko prvenstvo u Taškentu (Uzbekistan) i Europske igre u Krakowu (Poljska), kvalifikacijske za Olimpijske igre 2024. u Parizu!

Trijumf i dvije dominantne pobjede u Budimpešti protiv mađarskog i češkog boksača pokazatelj su da će Veočić biti u najboljem izdanju na najvažnijim natjecanjima ove godine.

GABRIJEL I PERO VEOČIĆ od ponedjeljka, 17. travnja bit će na zajedničkim pripremama seniorske reprezentacije u Zagrebu, a Hrvatska u subotu, 22. travnja 2023. godine nastupa na dual meču protiv najbolje selekcije Italije u Trstu.

Odgovori

Back to top button