Boks

Hrvatska će sljedeće godine biti domaćin boksačkog EP-a za seniore i seniorke U-22

Hrvatska će i u 2022. godini biti domaćin velikog međunarodnog boksačkog događaja!, piše na službenoj stranici HBS-a.

Početkom sljedeće godine, u ožujku 2022. godine, Hrvatski boksački savez bit će domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine!

Ugostit ćemo najbolje mlade boksačice i boksače iz Europe i bit će to najveća smotra budućnosti europskog boksa – mladih snaga koji će u punom sjaju zasjati već na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine i dominirati svjetskom scenom u predstojećim godinama!

Hrvatska i glavni grad Zagreb su u glasovanju na Izvršnom odboru EUBC-a dobili devet od ukupnih 11 glasova, a dva glasa pripala su protukandidatu Odesi (Ukrajina).

Hrvatski boksački savez je dobivanjem domaćinstva velikog međunarodnog natjecanja, Europskog prvenstva U-22 za seniore i seniorke 2022. godine, potvrdio veliki ugled i povjerenje koje je stekao u europskoj i svjetskoj boksačkoj zajednici, EUBC-u i AIBA-i.

Europska boksačka konfederacija EUBC je za 2020. godinu HBS proglasila nacionalnim savezom s najboljim projektima za razvoj i promociju boksa, praktički najboljim europskim savezom, a nagradu je predsjednik Franco Falcinelli uručio predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku upravo na svečanosti u vrijeme trajanja Europskog prvenstva U-22 u talijanskom Rosetu.

Europsko boksačko prvenstvo U-22 bit će još jedan veliki međunarodni sportski događaj za cijelu Hrvatsku 2022. godine koji će u Zagreb dovesti sportaše iz doslovno svih europskih država!

Odgovori

Back to top button