Boks

Hrgović potvrdio da su Gassiev i Ruiz odbili meč, te otkrio kako bi mogao prihvatiti borbu s Babićem

Hrvatski boksač Filip Hrgović gostujući u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ govorio je o karijeri, pokušao objasniti zašto već godinama čeka veliku borbu i iznio planove s kojima bi okupio bazu navijača što bi omogućilo veće i unosnije mečeve.

Filipa je već odbilo nekoliko boksača u eliminacijskom meču za IBF-ova izazivača, a sad je otkrio da su to isto učinili Murat Gassiev i Andy Ruiz.

Potraga za protivnikom se nastavlja, a Hrga se nada rješenju kroz sljedećih desetak dana. Protivnik bi najvjerojatnije mogao biti kineski teškaš Zhilei Zhang.

On je prema Hrgovićevim navodima već pristao na sve uvjete, no čeka se da IBF dođe do njega u poretku izazivača. Kinez je trenutačno 13. na IBF-ovoj ljestvici.

Voditelj Aleksandar Stankovića dotaknu se Babića što Filipu nije najbolje sjelo.

– Mislio sam da je ovo ozbiljnija emisija, a ne da ćemo govoriti o Alenu Babiću. To je legendarna emisija i čast mi je biti gost, no nije ni mjesto ni vrijeme za Babića, ali iz poštovanja ću odgovoriti – kazao je Filip Hrgović.

Hrvatski teškaš ističe kako postoji mogućnost njihovog međusobnog okršaja, a to ovisi o njegovim obvezama.

– Taj čovjek je daleko ispod moje boksačke razine, a pogotovo u ljudskom smislu. Ne želim se spuštati na njegovu razinu i na ono što je spao, sva ta a prozivanja. On nije u mojim planovima i mislima, ja imam svoju priču, gradim je u ringu, izgradio sam je rezultatima, on svoju gradi na vrijeđanju, prozivanju i glumljenju klauna – kazao je Filip Hrgović i dodao:

– Nema mnogo vjerojatnosti da se ona dogodi, jedino u slučaju ako ću imati slobodno vrijeme, možda sad nakon što odradim eliminacijsku borbu pa dok čekam meč za svjetski naslov. Ako ima financijskog smisla za mene i moj tim, može se dogoditi ta borba, ali jedino u slučaju da pobjednik nosi sve.

Hrga je otkrio koliko bi trajao njihov meč.

– On svojim ponašanjem koje je ispod svakog nivoa nije zaslužio da na mom imenu i grbači zaradi ni kunu. Mogu mu priuštiti tu borbu i nokautirati ga za tri runde, ali samo ako pobjednik nosi sve i ako ću imati vremena za nju – istaknuo je Filip Hrgović.

Filip vjeruje kako bi osvojio olimpijsko zlato u Riju da se nije posvađao s trenerom Leonardom Pijetrajem.

– Mislim da bih osvojio zlato da se tad nismo posvađali. To mi je poremetilo ritam, nismo se zajedno ni vozili na mečeve. Izgubio sam od Yoke, a mnogi misle da sam tu pokraden. Ja sam s njim sve riješio, ništa mu ne zamjeram. Hvala mu na svemu dobrom, a loše sam zaboravio – rekao je Filip Hrgović.

Odgovori

Back to top button