Boks

Hrgović o meču protiv Crnogorca Radonjića: Bit će to borba između dva vrhunska teškaša

Filip Hrgović uskoro ima svoju prvu borbu ove godine. Najbolji hrvatski boksač nastupit će 10. rujna na priredbi u Klagenfurtu protiv Crnogorca Marka Radonjića. Naš borac će u tom dvoboju tražiti 13. profesionalnu pobjedu.

– To će biti sjajna borba između dva vrhunska teškaša. Poštujem Radonjića jer je prihvatio meč kada mnogi to nisu željeli učiniti. Očekujem veliki broj hrvatskih navijača na Wörthersee stadionu i veselim se nastupu pred fanovima – kazao je Filip Hrgović i dodao:

– Radonjić ima dobar omjer, pobijedio je sve mečeve nokautom. No još se nikada nije borio protiv nekoga kao što sam ja, a 10. rujna će osjetiti moju snagu. Crnogorski čekić će pasti.

Meč između Hrgovića i Radonjića predvoditi priredbu na Wörthersee stadionu koji prima više od 30 tisuća gledatelja. Crnogorac će u Klagenfurtu boksati svoj najveći meč u karijeri.

– Filip Hrgović je sjajan boksač i radujem se tom meču. Bit će to uzbudljiva borba između dva jaka udarača. Znam da je Hrgović dobar, ali vjerujem da ga mogu pobijediti. Osvojit ću IBF International pojas i odnijeti ga kući – naglasio je Marko Radonjić.

Vlasnik Matchroom Boxinga Eddie Hearn još je jednom istaknuo kako mnogi boksači izbjegavaju meč protiv hrvatskog teškaša-

– Filipa Hrgovića mnogi teškaši izbjegavaju i bio je pravi izazov pronaći mu protivnika dovoljno hrabrog da uđe s njim u ring. Cijeli popis IBF-ovih Top 15 teškaša je odbio priliku boriti se protiv njega u borbi za izazivača – kazao je Eddie Hearn i nastavio:

– Sjajno je vidjeti Hrgovića ponovno u akciji, protiv neporaženog Crnogorskog čekića Marka Radonjića. Obojica imaju savršene omjere i očekujem teškašku borbu s mnogo akcije.

I glavni Hrgovićev promotor Kalle Sauerland je naglasio kako je Hrvatu bilo teško pronaći protivnika, jer ga svi izbjegavaju.

– Hrgović je najizbjegavaniji boksač na svijetu, protiv njega se nitko ne želi boriti, a za to postoji itekako dobar razlog – rekao je Kalle Sauerland i podvukao:

– Čeka nas prava poslastica. Dva vrhunska teškaša s dinamitom u rukama. Taj meč neće otići do sudačke odluke, očekujte vatromet!

Odgovori

Back to top button