Boks

Hrgović je sam donosio svoje odluke i izgubio šansu za Tokio

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak gostovao je u emisiji ‘Sport nedjeljom’ i kao gost urednika Ante Breke i voditeljice Barbare Županić otvoreno odgovarao na pitanja o olimpijskim kvalifikacijama, Filipu Hrgoviću, Marku Milunu, Alenu Babiću, a i o novim iskoracima HBS-a: sudjelovanju hrvatskih boksača u regionalnoj ligi koja bi ponovo trebala krenuti ovoga proljeća, svečanom obilježavanju 100 godina hrvatskog boksa i HBS-a, te ostalim aktualnostima iz i oko ringa…

– Ispada da je Hrvatski boksački savez kriv i za globalnu pandemiju i za to što su otkazane svjetske kvalifikacije za Olimpijske igre na kojima je trebao nastupiti Filip Hrgović. Znamo da to nije istina, jer Hrgoviću je ponuđeno da izabere hoće li ići na europske ili svjetske kvalifikacije, a bio je pozvan i na pojedinačno prvenstvo Hrvatske na kojem se mogao boriti protiv Marka Miluna. No, Hrgovićev uvjet bio je da na europske kvalifikacije ne ide nitko jer se njemu tada nisu uklapale u program priprema za profesionalni meč kojeg je očekivao. Hrvatski boksački savez i izbornik takvo što ne mogu si dopustiti – kazao je Bošnjak i nastavio:

– Slažem se s Hrgovićem da je oštećen, a oštećene su i stotine boksača širom svijeta koji su se pripremali za svjetske kvalifikacije. Svjetska i Europska boksačka federacije protestirali su protiv takve odluke Međunarodnog olimpijskog odbora, no odluka MOO-a nije promijenjena. Za to nije kriv HBS, nije kriv izbornik, Hrgović je imao svoje prilike, donosio je svoje odluke i svima nam je žao kako se ta situacija rasplela.

Vjeruje u Hrgovićevu pobjedu u sljedećem meču protiv Michaela Huntera.

– Hrgović, Babić, Milun, sve su to jako dobri dečki, trenirali su u istom klubu i jedan drugom žele uspjeh, bez obzira na neke neugodne izjave i javne istupe u funkciji profesionalnih spektakla. Izuzetno ih sve poštujem, kao i trenera Leonarda Pijetraja i sve boksače, jer dobro znam što je sve potrebno napraviti za uspjeh. Poštujem cijelu Hrgovićevu obitelj, a Filip je jako napredovao, odličan je boksač i sljedeći meč puno će mu donijeti u karijeri i lansirati ga u vrh – rekao je Bono Bošnjak i dodao:

– Vjerujem da će pobijediti, jer odlično radi, boksa glavom i tehnikom, a Hunter je i niži od Filipa. Nije točno da je Hunter u prednosti zato što Hrgović ima manje iskustva u profi-ringu, pa Filip je već s 20 godina nastupao u profi-mečevima, ostavio je i te kakav trag u Svjetskoj boksačkoj ligi u kojoj je postizao vrhunske rezultate. Preko nje se tada plasirao i na Olimpijske igre u Riju gdje je osvojio brončanu medalju.

Predsjednik HBS-a objasnio je i zbog čega će nastupi u ponovo pokrenutoj regionalnoj ligi donijeti puno koristi hrvatskim boksačima, te na koji način će HBS obilježiti veliki jubilej, 100 godina hrvatskog boksa tijekom ove sezone, a cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.

Odgovori

Back to top button