Boks

Hrgović: Ili je Usyk holivudski glumac ili ga je Dubois pogodio nedopuštenim udarcem

Prije mjesec dana Filip Hrgović je prekidom u 12. rundi pobijedio Demseyja McKeana i zadržao status obveznog IBF-ovog izazivača.

A nakon što je Oleksandr Usyk svladao Danila Duboisa i obranio naslov svjetskog prvaka teške kategorije, najbolji hrvatski boksač nada se kako je on sljedeći na redu u meču za titulu.

Filip je u nedavnom intervjuu istaknuo kako neće odustati od meča za svjetskog prvaka:

– Neću odstupiti od te borbe ponude li mi i 100 milijuna dolara.

Naime, moguće je da ako Tyson Fury i Oleksandr Usyk krenu u novi razgovor za borbu u kojoj bi se ujedinili pojasevi prvaka teške kategorije, tada bi se Hrgović, za neki određeni novčani iznos, trebao povući i zasad odustati od meča protiv Ukrajinca.

U razgovoru za iFL TV je komentirao i situaciju iz meča Usyk – Dubois, kada je Britanac u petoj rundi nezgodno pogodio prvaka.

Ukrajinac je tada dobio nekoliko minuta odmora, a potom je u nastavku potpuno slomio Duboisa i nokautirao ga u devetoj rundi.

– Gledajući fotografije i snimke, čini se da je udarac bio u ravnini pojasa. No, kada vidite Usykovu reakciju, čini se da je udarac bio prenizak – kazao je Filip Hrgović i dodao:

– Ili je Usyk holivudski glumac ili ga je Dubois pogodio nedopuštenim udarcem. Ne reagirate jednako kada primite udarac u tijelo ili ispod pojasa. Na kraju svega, rekao bih da je udarac ispod pojasa, premda se na fotografijama ne čini tako.

Odgovori

Back to top button