Boks

Hrgović dobio priliku karijere: Ljigav je, ali to bi mogla biti prekretnica u mom životu

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović najavio je borbu protiv Michaela Huntera. Bit će mu to najveća borba u karijeri, a pobjednik tog dvoboja postat će izazivač za IBF-ov pojas prvaka koji je trenutačno u vlasništvu Anthonyja Joshue.

– To je meč karijere i prilika života. Imao sam i malo sreće, došao je red na mene. Još ništa nije odrađeno i nema mjesta euforiji. To bi mogla biti prekretnica u mom životu – rekao je Hrgović, te nastavio:

– Znam da Hunter nije htio ovu borbu. Puno je govorio, dok sam ja šutio. Ljigav je i neugodan. A ja sam se htio boriti i za manje novca jer znam da ga mogu pobijediti.

Borba bi se trebala održati negdje u svibnju. Hrgović se već neko vrijeme pripremama jer se nagađalo kako bi njegov sljedeći suparnik trebao biti Martin Bakole.

– Bit će početkom svibnja, ali još ne znamo mjesto. SAD ili Njemačka, to će se dogovoriti promotori – kazao je Hrgović i dodao:

– Termin mi se izvrsno uklapa jer sam se 24. travnja trebao boriti protiv Martina Bakolea, što je sad otpalo. Za taj meč sam se već intenzivno pripremao, sad samo trebam promijeniti sparing partnere i nastaviti. Čekaju me najjači sparinzi dosad.

Hrvatski boksač uskoro putuje u Miami, gdje će krenuti s pripremama.

– Hunter je drugačiji boksač od Bakolea, pa će i taktička priprema biti drugačija. Imao sam osam tjedana baznih priprema, a sada me čeka još deset tjedana sparinga u Miamiju. Spreman sam fizički i mentalno – istaknuo je Hrgović.

Pripreme u Zagrebu bile su naporne.

– Hunter mi više odgovara, jer je manji i slabiji od Bakolea. Meni odgovaraju niži borci, s visokima sam nekada imao problema – kazao je Filip Hrgović i zaključio:

– Trenirao sam kao da se spreman za Huntera ili Joshuu. Imao sam teške treninge i disciplinirano živio. Hunter jednostavno nije na mojoj razini.

Odgovori

Back to top button