Boks

Hrgović čeka Usykovu odluku, hoće li Ukrajinac uprazniti IBF naslov?

Nakon što je Tyson Fury prekidom u desetoj rundi pobijedio nedoraslog sunarodnjaka Derecka Chisoru (38), uz ring na Tottenhamovu stadionu pojavili su se svjetski prvak po tri federacije Ukrajinac Oleksandr Usyk (WBA, IBF, WBO) i Britanac Joe Joyce.

Kralj Cigana je istaknuo kako su obojica kandidati za njegovog sljedećeg suparnika. Usyk i Joyce su svjesni da bi im ta borba donijela veliku zaradu, piše Večernji list.

Posve je izvjesno da Fury želi borbu s Usykom no ako oko te borbe za ujedinjenje pojaseva ne dođe do dogovora (prvenstveno oko podjele novca) onda bi se svjetski prvak po WBC verziji borio protiv Joycea.

Što pak sve to znači za prvog izazivača svjetskog prvaka (Usyk) po IBF federaciji Filipa Hrgovića?

– Sada Fury i Usyk imaju još tjedan dana za dogovor oko borbe za objedinjenje. Ako im to ne uspije mi smo na redu. Osim toga, Fury je rekao da je ozlijeđen i da mora na operaciju pa naši izgledi rastu – kazao je Hrgovićev menadžer Željko Karajica za Večernji list.

Fury se nakon meča požalio na ozljedu lakta, te najavio kako mora na operaciju.

Kazao je da to mora učiniti i da ga nakon toga čeka šest do osam tjedana rehabilitacije i da će vidjeti kada bi mogao biti spreman za borbu s Usykom.

A taj meč bi značio da bi teška kategorija dobila jedinstvenog prvaka po prvi put nakon 1999. i Lennoxa Lewisa.

Kao što tu borbu želi vidjeti cijeli boksački svijet tako ju želi organizirati kraljevska obitelj Saudijske Arabije.

Naime, radi pregovora i dogovora u London je specijalno doletio princ Khalid, sin saudijskog kralja Salmana i ministar obrane Saudijske Arabije čija vlast želi takve spektakle u svojoj zemlji.

Odgovori

Back to top button