Boks

Hearn otkrio nove detalje oko ugovaranja borbe između Joshue i Furyja: Nemamo rezervni plan

Još uvijek traju pregovori oko ugovaranja boksačkog spektakla između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Pregovori traju već neko duže vrijeme, a Joshuin menadžer Eddie Hearn tvrdi kako su svakim danom sve bliži dogovoru. Borba za apsolutnog teškaškog prvaka trebala bi se održati ove godine.

– Ne znam što bismo radili ne dođe li do borbe između Joshue i Furyja. Nemamo rezervni plan. Svi želimo obaviti posao i dogovoriti meč. Dobit ćete tu borbu – istaknuo je Eddie Hearn.

Joshua je vlasnik WBA, WBO, IBO i IBF naslova, a Fury ima WBC-ov pojas, dvojica britanskih boksača boksat će za ujedinjenje svih trofeja.

Kralj Cigana ima dužu pauzu od Anthonyja. Furyju će uskoro biti godinu dana od posljednje borbe u kojoj je pobijedio Deontaya Wildera. Američki boksač je pravnih putem onemogućio Furyjev meč protiv Agita Kabayela koji se trebao dogoditi u prosincu.

No zato je Joshua nakon jednogodišnje pauze i pobjede protiv Andyja Ruiza ponovno krajem godine ušao u ring. Britanski udarač je 12. prosinca pobijedio Bugarina Kubrata Puleva nokautom u devetoj rundi.

– Joshua nije prestao trenirati još od meča protiv Puleva. Obožava boks, čak i uživa u ‘lockdownu’, to mu odgovara. Svakodnevno me pita kako napreduje dogovori oko borbe protiv Furyja, je li nešto dogovoreno – kaže Eddie Hearn i nastavlja:

– No mogu reći da rješavamo neke detalje. Nema ničega što bi nas moglo ugroziti. Plan nam je složiti ugovore koje će boksači potpisati i tek onda možemo objaviti da smo dogovorili njihovu borbu. Neke sitnice mogu se onda naknadno dogovoriti, ali u to ćemo se upustiti tek kad boksači potpišu ugovore.

Vlasnik Matchroom Boxinga i organizator priredbe ne želi meč organizirati bez gledatelja. Hearn ističe kako će se tek nakon potpisivanja ugovora krenuti u dogovor oko datuma i mjesta održavanja boksačkog spektakla.

– Trenutačno je to najveći boksači meč koji se nudi. Mnogo je osoba uključeno u taj posao i svako ima neko rješenja, to je ogroman posao. Na tome ćemo raditi kada oba boksača potpišu – zaključio je Eddie Hearn.

Odgovori

Back to top button