Boks

Hearn otkrio kada bi se mogao dogoditi meč Hrgović – Usyk; Filipov promotor: Ne odustajemo

Boksački promotor Eddie Hearn najavio je kako bi Filip Hrgović sljedeći meč mogao imati u prosincu i to protiv svjetskog prvaka Oleksandra Usyka.

Najbolji hrvatski boksač je obvezni IBF-ov izazivač i prvi je u redu za borbu protiv Ukrajinca koji je prošlog vikenda u Wroclawu nokautirao Daniela Duboisa, te obranio WBA (Super), IBF i WBO pojas teške kategorije.

No Hrgovićeva nadanja za meč karijere može omesti jedino borba za ujedinjenje pojaseva teške kategorije između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

– Nadam se kako će borba između Hrgovića i Usyka biti uskoro potvrđena. Usyk ima priliku tražiti drugog protivnika, a to jedino može biti Tyson Fury. No, Fury već ima ugovorenu borbu s Francisom Ngannouom, pa se ne može raditi iznimka – rekao je Eddie Hearn i dodao:

– Mislim da bi se Usyk i Hrgović trebali boriti u prosincu. Sviđa mi se kakvu šansu ima Hrgović. Napredovao je u posljednjim mečevima i spremni smo organizirati tu borbu.

No posljednjih se nekoliko dana ponovno se aktualizirala priča za apsolutnog prvaka svijeta između Usyka i Furyja.

Menadžeri obojice boksača izjavili su kako nastavljaju pregovore, no jedan od Hrgovićevih promotora Kalle Sauerland najavljuje kako će odustati od borbe protiv Usyka.

– Iz IBF su jasno poručili, budu li Usyk i Hrgović pobijedili svoje protivnike, tada slijedi njihov međusobni obračun. Filip će tada dobiti priliku boriti se protiv Usyka za pojas svjetskog prvaka – rekao je Kalle Sauerland i nastavio:

– Lani smo bili strpljivi, rekli su nam kako su Usyk i Fury blizu dogovora. Prihvatili smo to, ali im dali do znanja da smo još tu i čekamo. Govori se kako Hrgović ne izgleda dobro, možda zato što nije boksao godinu dana. Pa Filip je obvezni izazivač. On se izborio za to mjesto i sada ga žele zaobići. No to se neće dogoditi.

Promotor je podsjetio kako je prošlo dvije i pol godine otkako je od IBF dobio naredbu da se bori u eliminacijskom meču.

– U veljači 2021. godine dobio je naredbu da se bori u eliminacijskom meču za sljedećeg izazivača. Tada smo prošli cijelu rang ljestvicu, kroz licitacije honorara s Michaelom Hunterom, Andyjem Ruizom… Zhilei Zhang je sjajna osoba, on je jedini prihvatio izazov. Ne znam što bi se dogodilo bez njega, morali bi se spustiti do 50. mjesta u poretku da Hrgoviću nađemo protivnika – dodao je Kalle Sauerland, te poručio kako se Filip neće povući sa strane:

– Tyson se protiv Ngannoua bori za dva mjeseca, pa bi tek onda Fury i Usyk krenuli u pregovore. Što ako se Fury ozlijedi ili izgubi protiv Ngannoua? U najboljem slučaju Fury i Usyk bi boksali za šest mjeseci, a mi bismo nakon toga čekali još nekoliko mjeseci. Filip bi ponovno imao dugu pauzi i onda bi opet slušali kako nije na vrhunskoj razini.

Odgovori

Back to top button