Boks

Hearn ljutit na Furyjev tim: Ništa nisu učinili kako bi spasili meč s Joshuom

Bivši boksački prvak Deontay Wilder dobio je uzvratni meč protiv Tysona Furyja i priliku vratiti WBC-ov pojas. Brončani bombarder i Kralj Cigana potpisali su ugovor, te će se njihov okršaj održati 24. srpnja u Las Vegasu. Takvim raspletom događaja ostali smo bez dvoboja za ujedinjenje titula između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja koji je bio dogovoren za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji.

Joshuin promotor i glavni organizator meča za apsolutnog prvaka svijeta Eddie Hearn je ljutit na ponašanje Furyjeva tima i njegovih promotora Boba Aruma, te Franka Warrena, jer nisu ništa poduzeli kako bi spasili meč koji su mjesecima svi iščekivali.

– Apsolutno ništa nisu učinili. Ne vjerujem da je bilo nekakvih razgovora ili ponuda. Bob Arum zna što smo sve učinili kako bi došli do tog meča – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Izjavio je kako je odluka sramotna i odmah se prebacio na meč protiv Wildera. Mogao je barem nešto pokušati da spasi meč protiv Joshue, ali ništa nije učinio, nije niti probao. Svaka čast prijatelju.

Hearn smatra kako ni Fury nije pokazao neku odlučnost da se potvrdi borba protiv Joshue, te se trebao malo više zauzeti za sebe. Zato i sumnja u iskrenost Kralja Cigana.

– Je li Fury želio taj meč? Izgleda mi kako su sretni što je to tako ispalo. Da sam na Furyjevom mjestu izašao bih s prijedlogom i pokušao to riješiti s Wilderom. On će zaraditi između 12 i 15 milijuna dolara za taj meč i to se moglo srediti Sigurno je postojao razuman iznos koji bi obje strane prihvatili – istaknuo je Eddie Hearn i zaključio:

– To se moglo srediti. Fury se morao zauzet za sebe. Imao je borbu protiv Joshue i mogao je promotorima reći što želi pa da se oni potrude oko dogovora s Wilderom. Mogao se za 60 milijuna dolara boriti za apsolutnog prvaka u najvećem meču u povijesti.

Odgovori

Back to top button