Boks

George Kambosos nakon poraza protiv Devina Haneyja aktivirao klauzulu i traži revanš

Australski boksač George Kambosos Jr. (20-1, 10 KO) je prije desetak dana na Marvel stadionu u Melbourneu pred više od 40.000 gledatelja jednoglasnom odlukom sudaca izgubio protiv Amerikanca Devina Haneyja (28-0, 15 KO).

Uoči meča za apsolutnog prvaka lake kategorije potpisan je ugovor u kojem Australac ima pravo aktivirati klauzulu i tražiti revanš.

Kambosos je ovih dana povukao taj potez te je zatražio uzvratnu borbu protiv Haneyja, koji je sada vlasnik WBC, WBO, WBA i IBF pojasa prvaka.

– Da, revanš će se dogoditi sto posto. Aktivirao sam klauzulu za uzvratni meč – potvrdio je australski boksač.

Revanš će se vjerojatno održati ponovno u Australiji, a potencijalni su grad domaćin moga bi biti Melbourne, Sydney ili Brisbane.

Neporaženi Amerikanac Haney bio je WBC prvak prije nego što je pobijedio Kambososa i postao prvi apsolutni prvak u lakoj kategoriji nakon 32 godine.

– Znam da mogu pobijediti u revanšu – istaknuo je George Kambosos i dodao:

– Napravit ću neke promjene i sada ću ponovno dobiti priliku pokazati koliko sam sjajan. Želim vratiti te pojaseve, to je moja sudbina. Malo se australskih boksača može pohvaliti da su imali tri borbe za naslov svjetskog prvaka u nizu.

Odgovori

Back to top button