Boks

George Foreman usporedio meč između Furyja i Usyka sa spektaklom ‘Rumble in the Jungle’

Jedan od najvećih boksača u povijesti George Foreman usporedio je okršaj Tysona Furyja i Oleksandra Usyka sa svojom borbom protiv Muhammada Alija prije 50 godina u legendarnoj borbi ‘Rumble in the Jungle’.

Jedan od najboljih mečeva u povijesti boksa održao se 30. listopada 1974. godine u Kinshasi, Zair (današnji DR Kongo), a pobijedio je Ali nokautom u osmoj rundi i osvojio naslov svjetskog prvaka.

George Foreman ističe kako bi taktika mogla imati važnu u logu u meču između Furyja i Usyka, koji u subotu u Saudijskoj Arabiji boksaju za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije.

Big George je također spomenuo kako je pogriješio što je u tom meču tražio nokaut umjesto da se usredotočio na bodovanje sudaca.

– Prije mnogo godina, kad sam se borio protiv Muhammada Alija, mogao sam pobijediti u svakoj rundi. Ali imao sam na umu: ‘Želim ga nokautirati, jer to dosad nitko nije učinio’ – kazao je George Foreman i nastavio:

– Tada sam se našao u problemu, pokušavao sam nokautirati nekoga tko nikada nije bio nokautiran. Usyk ima temperament za pobjedu u svakoj rundi, i to je sve. Vratiti se u kut, popiti malo vode i na brzinu poslušati neki savjet. Bude li išao rundu po rundu onda ga ima, bliži je cilju.

Boksačka legenda ne želi se upuštati u prognozu tko je bolji, no za kraj je samo prisnažio:

– Tyson Fury je našao sebi ravnog!

Odgovori

Back to top button