Boks

Gaćina i Veočić najbolji seniori, a Nikolina Ćaćić najbolja boksačica na prvenstvu RH za seniore U-22

Na zagrebačkom Jarunu, u borilištu na otvorenom i u odličnoj organizaciji BK Gladijatora, poslije tri dana borbi u prekrasnom prirodnom ambijentu, završeno je Prvenstvo Hrvatske za seniore U-22 i za žene u svim dobnim kategorijama, piše na službenoj stranici HBS-a.

U nedjeljnim finalima dobili smo osam novih prvaka u seniorima do 22 godine i osam u ženskim kategorijama.

Proglašeni su najbolji natjecatelji Prvenstva Hrvatske: Kristijan Duje Gaćina (BK Gladijator) proglašen je najboljim boksačem, Gabrijel Veočić (Brod) najboljim tehničarom, a Nikolina Ćaćić najboljom boksačicom. U mlađim kategorijama najbolji su: mlađa kadetkinja Ema Anđela Žaja (Pit Bull), kadetkinja Dorotea Vencl (David Koprivnica), juniorka Nika Lopac (Senj), te mlađa seniorka Ana Ljulj (Sesvete).

Nedjeljni program finala na Jarunu otvoren je odličnim borbama naših reprezentativaca.

U poluvelter kategoriji do 63, 5 kg reprezentativac Diego Mamić iz Pule, inače prvak u lakoj kategoriji, potvrdio je dominaciju i osvojio naslov prvaka prekidom u prvoj rundi protiv srebrnog Marka Pudića iz Slavonskog Broda.

U velter kategoriji do 67 kg Marin Jelačić iz splitskog Pauka osvojio je prvo mjesto bez borbe (Antonio Tkalčić iz Davida Koprivnica nije prošao na službenom vaganju).

Borba dana svakako je bila u srednjoj kategoriji do 75 kg između reprezentativaca i starih rivala Gabrijela Veočića iz Sl. Broda i Noe Ježeka iz Titan Gyma. Raspoloženi Veočić bio je bolji u sve tri runde, odlično se kretao i raznovrsnim kombinacijama, preciznim udarcima stekao sigurnu bodovnu prednost pred srčanim Ježekom za jednoglasnu pobjedu 5:0.

U kategoriji do 80 kg u dvoboju za zlato između dva Splićanina bolji je bio Petar Leskur iz Groma koji je jednoglasnom odlukom pobijedio Antu Buloga iz BK Split.

U teškoj kategoriji do 92 kg u žestokom i potpuno izjednačenom meču naslov prvaka pripao je domaćem Gladijatoru Kristijanu Duji Gaćini. Podijeljenom odlukom 4:1 pobijedio je čvrstog, jakog udarača Luku Žuljevića iz splitskog Pit Bulla uz veliko negodovanje njegovih trenera i kolega. Žuljević je u prvoj rundi primorao Gaćinu na brojanje, zadavao opasne udarce, a Gaćina je sve podnio i s puno kretanja i pogodaka s distance uspio steći prednost u sudačkom bodovanju.

U superteškoj kategoriji prvi seniorski naslov slavi splitska Torcida! Razorni Marko Bartucović opakim je udarcima u prvoj rundi riješio meč protiv Mateja Ilijavića iz BK Petra Zrinskog i prisilio ga na brojanje i prekid.

U bespoštednom, nesmiljenom tempu u meču između dva reprezentativca, za mjesto u sastavu za Svjetsko prvenstvo u Beogradu u kategoriji do 71 kg Filip Kolar iz Čakovca ponovo je pobijedio Petra Cetinića iz Rijeke, kao i nedavno na Jarunu u Hrvatskoj boksačkoj ligi. Cetinić je nametnuo jak ritam otpočetka, pokušao držati inicijativu, a Kolar je dobro plasiranim kontrama uspio steći bodovnu prednost za podijeljenu odluku 4:1.

U kategoriji do 86 kg naslov je osvojio Vito Košar iz Rovinja koji je u ravnopravnom meču podijeljenom odlukom 4:1 pobijedio Marka Ramljaka iz BK Rijeke.

U ženskoj konkurenciji drugi meč u dva dana nakon duže stanke nakon Olimpijskih igara odradila je Nikolina Ćaćić. Suvereno je osvojila osmi naslov prvakinje Hrvatske zaredom, ovaj puta u kategoriji do 54 kg, rutinski ostvarila prednost u visini i kvaliteti protiv odlučne, čvrste Anamarije Cvrk iz Kutine koja se hrabro nosila s našom olimpijkom u sve tri runde.

Prvakinja Sara Kos iz BK Petra Zrinskog isto tako suvereno je osvojila titulu u kategoriji do 63 kg. Imala je samo tri minute za isprobati formu, jer je s nekoliko jakih udaraca slomila otpor Ivone Galić iz Pit Bulla čiji su treneri predali meč nakon prve runde.

Novi ženski naslov u nizu za splitske borkinje (ukupno 10 medalja!) osvojila je Dea Bolanča u kategoriji do 57 kg koja je tijesnom podijeljenom odlukom 3:2 slavila protiv Maje Šarić iz Marjana.

Zlato za splitski Pit Bull osvojila je i Antonija Zec u kategoriji do 70 kg protiv Lucije Ščrbec iz Titan Gyma, a žestoki, neizvjesni dvoboj s puno teških razmjena udaraca viđen je u finalu suparnica iz Pit Bulla i Titana u kategoriji do 66 kg – titanovka Sara Halimi podijeljenom odlukom 4:1 osvojila je naslov protiv Ane Stojanović iz Pit Bulla.

Još jednu titulu za Pit Bull dodala je i Lucija Bilobrk u kategoriji do 81 kg nakon predaje u prvoj rundi Ivone Brnić iz splitskog Groma.

U najmlađim kategorijama, u mlađim kadetkinjama Marta Šikić iz Senja osvojila je titulu u kategoriji do 51 kg protiv Nikoline Govedić iz Thora, a do 70 kg Thoru su pripale i zlato i srebro – Lana Skupnjak je prva, a Lorena Horvat druga.

Rezultate trećeg dana možete vidjeti OVDJE.

Odgovori

Back to top button