Boks

Gabrijel Veočić u četvrtfinalu nokautom svladao Meksikanca Juana Vargasa

Najuspješniji mladi hrvatski boksač, prvak Europe U-22 i peti na lanjskom Svjetskom prvenstvu Gabrijel Veočić (BK Brod) strahovitim je nokautom, rijetko viđenim u olimpijskom boksu, pobijedio u četvrtfinalu turnira IBA-ine svjetske serije Silver Belt u Mariboru, piše na službenoj stranici HBS-a.

Gabrijel je u trećoj rundi razornom serijom slomio i nokautirao Meksikanca Juan Josea Zavalga Vargasa nakon koje se meksički borac više nije mogao ustati i nastaviti borbu.

Gabrijel Veočić (21) apsolutno je dominirao otpočetka u meču, svojim prepoznatljivim laganim kretanjem i brzim kombinacijama udaraca nadmoćno je stekao nedostižnu bodovnu prednost u dvije runde – 20:18 kod svih pet sudaca.

U trećoj rundi je nastavio s dominacijom i brzim pogocima lomio Meksikanca, a onda mu zadao seriju od koje se Vargas više nije oporavio.

To je bio i spektakularni povratak Gabrijela Veočića u ring nakon polugodišnje stanke zbog saniranja ozljeda, te prva provjera nakon trotjednih priprema na Kubi, ujedno i Veočićev debi u višoj poluteškoj kategoriji do 80 kg u kojoj će se boriti za plasman na Olimpijske igre.

Trener Pero Veočić je kratko prokomentirao:

– Gabrijel je sjajno vodio i kontrolirao meč, očito je u vrlo dobroj formi nakon napornih priprema na Kubi, te se nije osjetilo da u službenom meču nije boksao šest mjeseci. Na kraju je završio borbu rijetko viđenim nokautom. Vjerujemo da ćemo i u nastavku turnira biti na istoj, pa i višoj razini.

U polufinalu poluteške kategorije na Silver Belt turniru u Mariboru Gabrijel će se boriti protiv odličnog mladog Nizozemca Gradusa Krausa Gradusa, finalista ovogodišnjeg Europskog prvenstva U-22 u Poreču, koji je u 1/4 finalu turnira u Mariboru pobijedio Bugarina Veselinova. Kraus je snažan, visoki boksač, vrhunski tehničar i doprvak Europe U-22 iz Poreča gdje je u sjajnom finalu tek podijeljenom odlukom izgubio od Talijana Commeya.

Polufinale Veočić – Kraus je na rasporedu u srijedu, 26. listopada 2022. godine.

Drugi naš predstavnik na Silver Belt turniru u Mariboru, superteškaš Luka Pratljačić (BK Osijek) borit će se u četvrtfinalu u nedjelju, 23. listopada 2022. protiv bugarskog Kubanca Hernandeza.

Odgovori

Back to top button