Boks

Gabrijel Veočić izgubio protiv Kubanca Martineza i ostao bez medalje na SP-u u Beogradu

Hrvatski boksački reprezentativac Gabrijel Veočić nije se uspio plasirati u polufinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Beogradu.

Mladi 20-godišnji Brođanin je u borbi za medalju u kategoriji do 75 kilograma jednoglasnom odlukom sudaca izgubio protiv Kubanca Yoenlisa Hernandeza Martineza.

Prva minute je prošla u ispitivanju snaga gdje su obojica čekali priliku. Polovicom runde Kubanac je ušao u seriju udaraca, no Gabrijel se uspješno obranio.

Hrvatski reprezentativac je bio nešto rezerviraniji u prvoj rundi koju je Martinez dobio, svih pet sudaca su bodovala je njegovu korist s 10-9.

Veočić je pojačao ritam u drugoj, tu rundu u njegovu je korist bodovao kanadski sudac, držao inicijativu do kraja no suci su i te runde dodijelili Kubancu koji je boksao iz pozicije favorita i to mu je već osiguralo sigurnu prednost.

Gabrijelu je nedostajalo i malo snage, nakon brutalne serije mečeva nije uspio jače pritisnuti Martineza i ugroziti njegovu prednost, no ostvario je veliki uspjeh, pravi pothvat s tri pobjede i plasmanom medu najboljih osam.

–Druga i treća runda mogle su se i drukčije bodovati. Zadovoljan sam nastupom na Svjetskom prvenstvu, žao mi je što nisam uspio osvojiti medalju, ali bit će prilike, tek mi je 20 godina! – kazao je Gabrijel Veočić.

Gabrijel je u posljednjoj rundi krenuo na sve ili ništa, ali nije uspio ugroziti Kubanca.

Hrvatski reprezentativac može biti ponosan što je u svom debiju na SP-u stigao do tri sjajne pobjede i odlično boksao u četvrtfinalu protiv favorita za naslov Kubanca Hernandeza Martineza!

Martinez će u polufinalu boksati protiv Talijana Cavallara.

Pogledajte i Gabrijelovu izjavu nakon meča:

Odgovori

Back to top button