Boks

Gabrijel Veočić izgubio na IBA Champions Nightu u Parizu

Naš olimpijac za Pariz 2024., srebrni na Europskim olimpijskim igrama u Krakovu i prvak Europe U-22, GABRIJEL VEOČIĆ (22) na spektakularnoj Noći prvaka u Parizu, u organizaciji Svjetske boksačke federacije IBA-e, izgubio je u pet rundi, u poluteškoj kategoriji do 80 kg, meč od Nizozemca GRADUSA KRAUSA (22) prekidom minutu i pol prije kraja pete runde, piše na službenoj stranici HBS-a.

Da je i meč otišao do kraja još minutu i pol, Veočić bi izgubio na bodove, jer bio je u podređenom položaju u odnosu na snažnog, posebno napaljenog Nizozemca Krausa, doprvaka Europe do 22 godine u poluteškoj kategoriji.

Prije godinu dana GABRIJEL VEOČIĆ pobijedio je isto tako uvjerljivo jednoglasnom odlukom Krausa u polufinalu Silver Belt turnira u Mariboru kojeg je naš as iz Slavonskog Broda na kraju i osvojio.

Nizozemski boksač, u ovom trenutku spremniji i u punoj formi, ovaj puta je Veočića lomio tempom i neprestanim kanonadama snažnih udaraca u tijelo i glavu.

Brži i tehnički raznovrsniji Gabrijel prve dvije runde ravnopravno je uzvraćao munjevitim kombinacijama i preciznim pogocima, hitro se kretao, izbjegavao napade i ubadao, no u trećoj rundi počeo je popuštati pred stalnim, silovitim naletima Krausa.

U trećoj rundi nakon jednog od brojnih udaraca u tijelo, jakog krošea u jetru, Gabrijel je prvi put pokleknuo, a nakon drugog brojanja zaredom u petoj rundi, minutu i pol prije kraja, sudac je označio kraj.

Gabrijel Veočić za pozivnicu i nastup među zvijezdama svjetskog boksa, zaradio je 5000 dolara, a pobjednik Kraus 10.000 USD.

Snažni Nizozemac je prije nepunih mjesec dana, na IBA Grand Prixu u Monacu, svladao i jednog od najvećih boksača današnjice, dvostrukog olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka, Kubanca Arlena Lopeza, a borio se i u četvrtfinalu netom završenog EUBC kupa u Budvi.

U punoj je formi, puca od snage, za razliku od Gabrijela kojem je nastup u Parizu bio prvi jaki međunarodni ispit nakon finala i srebra na Europskim igrama u Krakovu u lipnju, kada je izborio četiri pobjede zaredom i plasirao se na Olimpijske igre u Parizu.

Gradus Kraus nije još prošao na Olimpijske igre jer je na Europskim igrama zaustavljen u četvrtfinalu od Talijana Salvatorea Cavallara.

Čestitke Gabrijelu na žestokoj borbi iz koje je pokušao izvući maksimum, no Nizozemac je ovaj puta bio spremniji.

Ukazana mu je velika čast, a time i cijelom hrvatskom boksu, pozivnicom među svjetsku elitu na IBA Champions Night u Parizu.

Gabrijelu i treneru Peri Veočiću to će biti i više nego korisno iskustvo uoči glavnog cilja dosadašnje karijere – nastupu u Parizu sljedećeg ljeta na Olimpijskim igrama 2024. godine!

Odgovori

Back to top button