Boks

Eddie Hearn vjeruje kako Anthony Joshua može šokirati Wildera i Furyja

Bivši svjetski prvak Anthony Joshua je ove godine dvaput boksao i oba puta pobijedio, u travnju je svladao Jermainea Franklina, a četiri mjeseca kasnije je u sedmoj rundi nokautirao Roberta Heleniusa.

Joshuin promotor Eddie Hearn nada se kako će AJ-u uskoro dogovoriti novu borbu, a izgleda da ne odustaje od mečeva protiv Deontaya Wildera i Tysona Furyja.

– Borba protiv Furyja mora se dogoditi – kazao je Eddie Hearn u podcastu Stick To Football, te nastavio:

– Čak i ako AJ izgubi od Wildera, a Fury od Usyka, moramo vidjeti taj okršaj.

Vlasnik Matchrooma apsolutno vjeruje kako Anthony Joshua može šokirati Wildera i Furyja.

– Znam da će to zvučati pristrano, ali mislim da AJ može pobijediti Wildera, a onda i Furyja. Vjerujem da ima stila učiniti to – kazao je Eddie Hearn.

Hearn dodaje kako bi se potencijalna borba između Joshue i Furyja najvjerojatnije mogla održati na Bliskom istoku.

– Novac je postao važan u sportu, kako u nogometu tako i u boksu. Kada organiziraš borbu na tuđem terenu zaradit ćeš trostruko više. Bili smo prvi koji su se došli u Saudijsku Arabiju kada se AJ borio protiv Andyja Ruiza Jr. – rekao je Eddie Hearn i nastavio:

– Ja predstavljam borca i kada s njim razgovaram ja mu kažem: ‘To je 23 milijuna eura za Wembley ili 69 milijuna eura kod Saudijaca.’ Nitko neće previše razmišljati što mu se više isplati. A ja tu nemam pravo glasa, ali ako se mene pita, ja ću izabrati Saudijsku Arabiju. To je igra, a boksači se bore za nagrade. Ne idu igrati golf.

Potom je upitan koliko bi Joshua i Fury mogli zaraditi od borbe u Saudijskoj Arabiji, Hearn je odgovorio:

– Svaki bi mogao zaraditi više od sto milijuna eura. Bude li Fury pobijedio Usyka, a AJ bio bolji od Wildera, te uspijemo li dogovoriti njihov međusobni okršaj, obojica će zaraditi više od 100 milijuna eura!

Odgovori

Back to top button