Boks

Gabrijel Veočić europski prvak: Želja mi je uzeti medalju na Igrama u Parizu

Hrvatski borac Gabrijel Veočić osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine koje je održano u Poreču.

Veočić je u finalu kategorije do 75 kilograma podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Bugarina Ramija Mofida Kiwana i postao europski prvak.

– Cilj mi je bio osvojiti europski naslov. Ostvario sam četiri pobjede na EP-u i ovu posljednju protiv Bugarina. To je naš četvrti meč u karijeri i svaki je put sve teže i teže. Dosad sam ga pobjeđivao s 5-0, a danas je bilo 4-1 – kazao je Gabrijel Veočić i dodao:

– Nadam se da ću na sljedećem nastupu na Europskom prvenstvu u Armeniji osvojiti medalju i da ću biti sve bolji. Želim se kvalificirati i uzeti medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. To mi je san.

Gabrijel je napadački krenuo u meč i pokušao direktima ugroziti bugarskog boksača. U završnici runde Kiwan je uzvratio, no naš je borac bio aktivniji, pa je prvu rundu dobio s 10-9.

Veočić je i u nastavku sjajno kontrolirao borbu i zadavao više udaraca, a protivnik se uglavnom branio. I druga je runda pripala našem boksaču, jedino je švedski sudac prednost da Bugarinu.

Kiwan je znao kao bodovno zaostaje za Veočićem te je u posljednjoj rundi krenuo mnogo ofenzivnije, ali nije uspio ništa konkretnije napraviti. Gabrijel je mirno priveo borbu kraju.

Osvojio je sad i prvo zlato u seniorskoj konkurenciji u Europi, a posljednji koji je to uspio na seniorskom EP bio je Filip Hrgović 2015. godine!

Prije Hrgovića od Hrvata samo su još Marijan Beneš (1973.) i Mate Parlov (1971. i 1973.) bili prvaci Europe u seniorskoj konkurenciji!

Pogledajte što kaže Gabrijelov otac i trener Pero Veočić:

Odgovori

Back to top button