Boks

Furyjev otac sumnja da će Tyson biti spreman za meč protiv Usyka u veljači: Nema dovoljno vremena

Borba za ujedinjenje naslova svjetskog boksačkog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka bila je planirana za 23. prosinca, no nakon što je Kralj Cigana imao meč protiv Francisa Ngannoua, Britanac je tražio odgodu.

Neizvjesnost je kratko trajala, te je nakon samo nekoliko dana dogovoren novi datum velike borbe dvojice neporaženih teškaša – 17. veljače.

Tyson Fury se nakon kraćeg odmora, na radost svog tima, odmah vratio treninzima kako bi imao više vremena što bolje se pripremiti za okršaj protiv Ukrajinca.

Mislio je Kralj Cigana kako će imati laganu zadaću protiv Francisa Ngannou, no bivši UFC-ov prvak bio je odličan i napravio je dosta problema Furyju koji je u trećoj rundi čak završio u nokdaunu.

Na kraju je WBC-ov prvak pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, dok je Ngannou u svom debiju u ringu zaradio ogromne simpatije boksačkih fanova širom svijeta.

Fury nema previše vremena za potpuni oporavak od tog meča, jer koliko god pričao i nazivao svog protivnika ‘kobasicom’, on dobro zna kako će mu Usyk biti najveći izazov u karijeri.

A toga je svjestan i John Fury, otac Kralja Cigana, koji je već izrazio zabrinutost zbog tjelesnog izgleda svog sina i ne baš uvjerljivog nastupa protiv Ngannoua.

Furyjev otac je u posljednjem intervjuu izjavio kako sumnja da će Tyson biti spreman za meč protiv Usyka u veljači.

– Tyson se mora pripremiti do 17. veljače, ali mislim kako mu treba malo više vremena da dovede svoju kondiciju i težinu na pravu razinu – rekao je John Fury za Metro i dodao da je zabrinut zbog broja udaraca koje je njegov sin primio u posljednje vrijeme:

– Sada prima više udaraca nego što ih je dobio u cijeloj karijeri i to mu može skratiti karijeru, zbog toga sam zabrinut. Tyson je izvanredan čovjek, ali ponekad mora poslušati malo zdravog razuma.

Odgovori

Back to top button