Boks

Fury vrijeđao Usyka: Mislio sam da je ratnik, ali očito nije

Fanovi su šokirani izgledom Tysona Furyja nakon što je skinuo košulju na sučeljavanju protiv Francisa Ngannoua na kraju presice koja je u Londonu održana povodom njihovog boksačkog okršaja.

Mnogi smatraju kako je Britanac trenutačno izvan forme, ima više od 130 kilograma i dosta je masivniji od Ngannoua koji je na presicu stigao u elegantnom odijelu, te nije želio mnogo pokazivati.

Kamerunac je uoči posljednjeg meča u UFC-u prošle godine protiv Ciryla Ganea imao 115,5 kilograma.

A Fury se na početku presice dotaknuo nedavnog meča između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa u kojem je Ukrajinac pobijedio nokautom u devetoj rundi.

Posebno je istaknuo trenutak iz pete runde kada je njegov sunarodnjak pogodio Usyka ispod pojas.

– Ma Usyk je izgubio taj meč, on je mala kukavica koja odustaje. Kada jednom odustaneš onda to uvijek radiš, baš kao što smo vidjeli protiv Duboisa. Obojica su odustali, bila je to borba dvojice dezertera – kazao je Tyson Fury i nastavio:

– Mislio sam da je Usyk ratnik, ali očito nije, on je samo mali miš. Ja sam mnogo takvih udaraca dobio od najjačih udarača i nisam se toliko previjao. Iz toga se vidi jesi ili nisi borac.

Premda je u jednom trenutku izjavio kako će njegov sljedeći protiv biti UFC-ov prvak Jon Jones, Kralj Cigana ne odbacuje mogućnost da se uskoro bori protiv Usyka za ujedinjenje pojaseva teške kategorije.

– Bude li Usyk dobar mali dječak, mogao bi dobiti priliku, ali ako ne bude ispast će iz svih planova. No budemo li se borili, ja ću ga pobijediti i to nokautom. Dakle, bude li dobar dječak i uzme mali postotak zarade od superzvijezde, onda će dobiti borbu – rekao je Tyson Fury i dodao:

– Ako želi velik novac i mjesto za kraljevim stolom onda se mora igrati s gospodarom. Ovako se i dalje može boriti s nekim drugim za malu zaradu kao što je učinio protiv Duboisa. Bude li se borio protiv Hrgovića također neće dobiti mnogo više, a protiv Zhanga još i manje.

Fury i Ngannou međusobno će se obračunati 28. listopada u Rijadu, a ulog u meču neće biti WBC-ov pojas teške kategorije.

Odgovori

Back to top button