Boks

Fury: Usyk nije dovoljno velik i snažan da izdrži moje udarce

Britanski teškaš Tyson Fury (33–0–1) vjeruje kako je Oleksandr Usyk premalen te neće izdržati moć njegovih udaraca.

Vlasnik WBC-ova pojasa ističe svoju prednost u fizičkom izgledu i težini u mogućem okršaju s Ukrajincem za ujedinjenje pojaseva svjetskog prvaka teške kategorije koji bi se trebao dogoditi u ožujku.

Furyjev i Usykov tim već su odavno za zajedničkom stolom i prema posljednjim informacijama promotora Franka Warrena svakim su danom sve bliži dogovoru.

Meč bi se trebao održati vjerojatno negdje na Bliskom istoku.

– Sve ću dati od sebe kako bi boksao protiv Usyka za apsolutnog prvaka. To je borba koju on želi, tako kaže. I ja želim ponovno sve staviti na kocku, pa da vidim tko će pobijediti – rekao je Tyson Fury i dodao:

– Mislim da Usyk nije dovoljno velik i snažan da izdrži moje udarce, i lakši je od mene. Kad smo obojica bili mlađi, u amaterskim danima, Usyk je bio u srednjoj kategoriji, a ja sam bio superteškaš, imao sam 110 kilograma. To je izazov, on će cijelu noć bježati od mene. A ja ću ga loviti i kad ga se dočepam, slomit ću ga.

Neporaženi Usyk je dosad imao četiri borbe u teškoj kategoriji. Nakon što je postao apsolutni prvak u kruzer kategoriji, Usyk je 2019. prešao među teškaše.

Pobijedio je Chazza Witherspoona, pa Dereka Chisoru, a onda je u rujnu 2021. svladao Anthonyja Joshuu i osvojio WBA (Super), IBF, WBO, i IBO pojas prvaka.

Ukrajinac je lani u kolovozu i u revanšu bio bolji od Joshue.

Odgovori

Back to top button