Boks

Andy Ruiz Jr. traži sljedećeg protivnika, među kandidatima i Filip Hrgović

Bivši boksački prvak teške kategorije Andy Ruiz Jr. želi da mu fanovi izaberu sljedećeg protivnika nakon što je u posljednjem meču u rujnu odlukom sudaca pobijedio 43-godišnjeg bivšim dvostrukog izazivača za svjetski naslov Luisa King Konga Ortiza u eliminatoru za WBC-ov pojas.

Ruiz (35-2, 22 KO) se nadao da će se boriti protiv Deontaya Wildera u konačnom eliminacijskom meču koji bi dao sljedećeg obveznog izazivača WBC-ovom prvaku Tysonu Furyju, ali to se neće dogoditi.

Naime, Brončani bombarder ide u drugom smjeru i sve je izglednije kako bi sljedeću borbu mogao imati protiv Anthonyja Joshue.

Američko-meksički borac je tako ispao iz kruga potencijalnih Wilderovih protivnika, te svoju sljedeću borbu morati tražiti protiv nekog drugog.

Andy Ruiz je nakon poraza protiv Joshue u prosincu 2019. imao samo dvije borbe. U ring se vratio u svibnju 2021. pobjedom protiv Chrisa Arreole, a lani je svladao Luisa Ortiza.

‘Tko je sljedeći?’, pita se Andy Ruiz Jr. koga fanovi žele češće gledati u ringu.

Pojavio se i popis Ruizovih potencijalnih suparnika, a među njima je na prvom mjestu naš Filip Hrgović.

Na tom su popisu još Jared Anderson, Luis Ortiz (revanš), Ivan Dychko, Tony Yoka, Joe Joyce, Frank Sanchez, Arslanbek Makhmudov, Joseph Parker, Otto Wallin, Martin Bakole i Zhilei Zhang.

Andyjevi promotori ozbiljno će pročešljati taj popis i svom boksaču izabrati savršenog protivnika.

Ruiz ne skriva želju ponovno napasti pojas svjetskog prvaka.

Bude li uskoro osvojio neki privremeni pojas, mogao bi tražiti meč protiv pobjednika dvoboja za apsolutnog prvaka između Furyja i Usyka, koji bi se trebao održati u prvom kvartalu ove godine.

Odgovori

Back to top button