Boks

Fury produljio rok Joshui za potpisivanje ugovora: To ti je posljednja šansa, kukavice

Britanski boksač Anthony Joshua je posljednja dva meča imao protiv Oleksandra Usyka i oba je izgubio. Ukrajinac mu je lani oteo WBA, WBO i IBF pojas prvaka, a bio je bolji i prošlog mjeseca u revanšu.

Bez obzira na te poraze, AJ je dobio priliku boriti se protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja. Joshua je pristao na Furyjeve uvjete, ali još nije potpisao ugovor.

Uskoro bi se trebalo znati hoće li se meč uopće dogoditi, a borba je najavljena za 3. prosinca u Cardiffu.

Joshua je u ponedjeljak propusti rok za potpisivanje ugovora koji je postavio Kralj Cigana, ali zasad još nema službene potvrde da se taj meč neće održati.

Sada je Fury priznao kako ga je Frank Warren uvjerio da još ne otpisuje meč protiv Joshue.

– Dobro, Anthony Joshua, odakle da krenemo? Dakle, krajnji rok je bio u ponedjeljak. Razgovarao sam s Frankom Warrenom i uvjerio me da produžim rok za još nekoliko dana – izjavio je Tyson Fury u video poruci na Twitteru i nastavio:

– Danas je četvrtak. Iako sam znao da nećeš potpisati ugovor, dopustio sam Franku da nastavi pregovore s tvojim timom, i predstavnici BT Sporta, DAZN-a i ESPN-a su za istim stolom. Svi su spremni za ‘rock and roll’. Tvoj tim je mnogo toga tražio. Htjeli ste biti kopromotori i ja sam rekao: ‘Dajte im to. Neka budu kopromotori’. Htjeli ste potpunu transparentnost iako ne možete biti ravnopravni u toj priči i znate što sam na to rekao? ‘I to im dajte’. Nemam što skrivati, ne želim nikoga pljačkati.

Fury je još jednom podsjetio Joshuu kako je ugovor više od deset dana kod njega i čeka njegov potpis.

– Sve ste dobili, sve je čisto i pošteno. Joshua, lopta je stvarno u tvom dvorištu, sine. Stvarno je sve gotovo. Ako si muškarac i imaš malo dostojanstva i ponosa, danas ćeš potpisati ugovor. To je to. Nema više dana, tjedana, mjeseci – rekao je Tyson Fury i zaključio:

– Ugovor je kod tebe već više od dva tjedna i još ga nisi potpisao. Pokaži svima jesi li stvarno velika kukavica. A ja znam da jesi i zato nemoj potpisati ugovor. Nije me briga budeš li to potpisao ili ne, meni je svejedno. Ti si pretučen, a ja sam svjetski prvak.

Odgovori

Back to top button