Boks

Frank Warren otkriva zašto se Fury ne želi boriti protiv Joshue krajem prosinca

Furyjev promotor Frank Warren ističe kako se Tyson neće boriti s Anthonyjem Joshuom krajem prosinca jer se nada meč protiv Oleksandra Usyka u veljači ili ožujku.

Kralj Cigana je Joshui ponudio podjelu novca 60-40 i da se meč održi 26. studenog na Wembleyu u Londonu ili 3. prosinca na stadionu Principality u Cardiffu.

Navodno Joshua preferira da se meč održi 17. prosinca, jer želi više vremena za pripreme nakon poraza od Usyka prošlog mjeseca, no Fury inzistira na ranijim datumima.

Frank Warren je za IFL TV izjavio kako su pregovori u tijeku, te otkrio zašto WBC-ov prvak teške kategorije želi borbu što je prije moguće.

– Jedini razlog zašto sada nudimo borbu Joshui je što smo za prosinac tražili meč protiv Usyka za ujedinjenje naslova. Već smo počeli razgovore, a onda je Usyk rekao da se može spremiti tek za veljaču ili ožujak – otkrio je Furyjev promotor Frank Warren i nastavio:

– Dakle, razlog zbog kojeg se Tyson želi boriti u studenom ili početkom prosinca je što osjeća da može pobijediti svakog tko dođe pred njega. Ali ono što želi je borba protiv Usyka u veljači ili ožujku. Treba mu mir za Božić i zato ne želi boksati kasno u prosincu. Prvi datum koji smo predložili bio je 12. studeni, a onda smo to promijenili. Sada je 3. prosinac zadnji datum koji nudimo Joshuinoj strani.

Fury često u svojim objavama na društvenim mrežama želi izvršiti pritisak na Joshuu da prihvati borbu, tvrdeći da se još nije čuo s kolegom.

Pretpostavlja se kako je Joshuin tim zadovoljan podjelom novčanih sredstava 60-40 u korist Furyja, no sada bi datum borbe mogao predstavljati problem u dogovaranju meča.

Odgovori

Back to top button