Boks

Frank Mir dogovorio boksački meč protiv bivšeg prvaka

Bivši američki MMA borac Frank Mir (41) posvetit će se boksačkoj karijeri. Naime, nekadašnji UFC-ov prvak dogovorio je boksački meč protiv bivšeg svjetskog prvaka 52-godišnjeg Antonija Tarvera. Njihov okršaj uvršten je u program Triller Fight Club priredbe koja će se održati 17. travnja, a u glavnoj borbi večeri nastupit će Youtuber Jake Paul protiv bivšeg MMA borca Bena Askrena.

Frank Mir je u posljednjoj borbi u listopadu 2019. na Bellator 231 priredbi pobijedio Roya Nilsona jednoglasnom odlukom sudaca. U boksačkom ringu čeka 52-godišnji Tarver koji je posljednju borbu odradio u kolovozu 2015. godine.

Antonio Traver je tijekom boksačke karijere osvajao WBA, WBC i IBF naslove u poluteškoj kategoriji. Pojas IBO-ova prvaka držao je u poluteškoj i lakoteškoj kategoriji.

‘Tijekom života sam bio natjecatelj i ovaj izazov sam prihvatio kako bih rastao i postajao sve bolja osoba. Uvijek mi je bila želja okušati se u boksu. Nisam želio propustiti priliku’, napisao je Mir u svojoj poruci na Twitteru.

Amerikanac je tijekom MMA karijeri izborio 19 pobjeda, te je imao 13 poraza. Na UFC 119 priredbi u rujnu 2010. pobijedio je našeg Mirka Filipovića nokautom u trećoj rundi.

Odgovori

Back to top button