Boks

Francis Ngannou želi usavršiti svoje najjače oružje uoči meča protiv Tysona Furyja

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou bori se 28. listopada u Saudijskoj Arabiji protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja i to prema službenim pravilima profesionalnog boksa.

Kamerunac je već neko vrijeme tražio veliki boksački meč i sada kada je borba dogovorena kreće ozbiljne pripreme.

Uoči boksačkog debija protiv Kralja Cigana u svoj tim je pozvao i bivšeg svjetskog prvaka legendarnog Mikea Tysona.

– Znam da će to za mene biti veliki izazov – rekao je Francis Ngannou i dodao:

– Neću biti frustriran, jer ne očekujem da ću ga lako udariti. Znam da će biti teško, možda će biti čak i teže meni nego njemu. Fury je mnogo iskusniji od mene.

Francis želi što bolje usavršiti svoje najjače oružje uoči meča.

– Spreman sam na to, želim imati odgovor na svaki izazov. U trening kampu se pripremam za čvrstog protivnika kojeg nije lako pogoditi. Fury je vrhunski boksač i vrlo izdržljiv borac – istaknuo je Francis Ngannou i podvukao:

– Mnogo radim na boksačkoj tehnici. Možete imati najveće oružje, ali također morate ciljati u pravu metu i pogoditi. Mi oblikujemo tu vještinu kako bih mogao isporučiti pravi udarac u pravom smjeru i tako doći do dobrog rezultat.

Furyja nema u ringu od dominantne pobjede lani u prosincu protiv Dereka Chisore i sada ga svi smatraju velikim favoritom protiv debitanta u profesionalnom boksu.

A bez obzira na nedostatku boksačkog iskustva, Ngannou kaže da se neće uplašiti Furyja, koji je neporažen u 34 profesionalna dvoboja.

– Poštujem ga, kao što poštujem svakog protivnika. Nije me strah. Nikoga se ne plašim, pa tako ni njega – kazao je Francis Ngannou i završio:

– Borio sam s mnogima i to je ista stvar. Kada se borite protiv nekoga u oktogonu ili ringu, radi se samo o borbi i fokusirate se na protivnika. Mislim da imam dosta iskustva, a dovoljan je motiv što ću pred sobom imati borca visoke razine.

Odgovori

Back to top button