Boks

Finale PPH seniora: Plantić najbolji boksač, Komadina tehničar

U Boksačkom centru Zagreb održani su finalni mečevi Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore. Dobili smo sedam novih državnih prvaka po kategorijama. Luka Plantić u poluteškoj kategoriji proglašen je zasluženo najboljim boksačem PPH-a, a najbolji tehničar je Matteo Komadina iz Rijeke u kategoriji 64 kg, piše na službenoj stranici HBS-a.

Kategorija 60 kg: Završnu večer PH superiorno je otvorio Diego Mamić (Pula) koji je dominantno završio meč u drugoj rundi protiv Filipa Kolaka iz Coloseuma. Prisilio je protivnika na brojenje i prekid borbe i više nego zasluženo okitio se zlatnom medaljom. Brončane medalje osvojili su Sandro Stanić (Joker Split) Bruno Vidaček (Lokomotiva).

Kategorija 64 kg: Puno neizvjesniji meč priredili su Matteo Komadina iz Rijeke i Filip Poturović iz Nove Gradiške. U otvorenom meču u sve tri runde, suci su podijeljenom odlukom 4:1 dali prednost kvalitetnom tehničaru Komadini i Riječanin je novi prvak Hrvatske, a Poturović se morao zadovoljiti srebrom. Brončane medalje osvojili su Patrik Licul (Pula) i Mateo Ćuk (Omega Zagreb),

Kategorija 69 kg: Potpuno otvoren i uzbudljiv finalni meč za zlato u velter kategoriji. Čakovčanin Filip Kolar držao je ritam i inicijativu protiv Petra Pavčeca iz Nokauta, a u razmjenama je uspio plasirati čišće udarce koji su mu donijeli bodovnu prednost. Suci su Kolara prvakom proglasili podijeljenom odlukom. Brončane medalje osvojili su Petar Cetinić (Rijeka) i Franco Jerković (Gladijator).

Kategorija 75 kg: Dominantni Gabrijel Veočić iz Slavonskog Broda u srednjoj kategoriji naišao je na žestok otpor Noe Ježeka iz Titana u obračunu za zlato. Ježek mu se suprotstavio bez respekta i uspio nametnuti stil s puno prekida i zahvata, no Veočić je ipak pronašao put da se izvuče iz stalnog kontakta i plasira svoje udarce koji su mu donijeli više bodova u tijesnom sudačkom preglasavanju. Veočić je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca 3:2. Brončane medalje osvojili su Patrik Grđan (Omega) i Pavao Dekaris Galjanić (Leonardo).

Kategorija 81 kg: U najvećoj konkurenciji u poluteškoj kategoriji, gdje je prije finala bilo mečeva koji su oduševili, olimpijski kandidat Luka Plantić (BK Salona Solin) maksimalno je odradio sve tri borbe na državnom prvenstvu. U finalu je imao najteži zadatak, odličnog i hrabrog boksača iz Rijeke Mateja Uremovića koji je stoički podnio sve Plantićeve nalete. Uremović mu je sjajno kontrirao i više nego zasluženo osvojio srebro, a prvaku Plantiću je to bio sjajni test u pripremama za olimpijske kvalifikacije. Suci nisu bili jednoglasni, Plantić je osvojio zlato podijeljenom odlukom. Brončane medalje osvojili su Petar Leskur (Grom Split) i Leo Cvetković (Omega)

Kategorija 91 kg: U teškoj kategoriji predstavio se još jedan olimpijski kandidat Toni Filipi iz Gladijatora. Imao je zahtjevan zadatak protiv snažnog Zvonimira Rebolja iz Osijeka koji je imao teške borbe na putu do finala, a Filipi je kontrolirao meč otpočetka, nametnuo svoj ritam i slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Brončane medalje osvojili su Kristijan Duje Gaćina (Gladijator) i Ivan Stupalo (Solin).

Kategorija +91 kg: Olimpijski kandidat superteškaš Marko Milun (Leonardo) superiorno je odboksao meč za prvaka Hrvatske. Vodio je meč, diktirao tempo i čistim udarcima ostavio Marijana Grmića iz Groma Split bez puno prilika. Milunu je meč poslužio kao dobra provjera za olimpijske kvalifikacije, a srebrni Grmić može biti zadovoljan što je izdržao do kraja treće runde. Brončane medalje osvojili su Jure Babić (Leonardo) i Toni Kasumović (Team Predator Rijeka).

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak naglasio je na završnici Pojedinačnog prvenstva Hrvatske:

– Sport bez publike nije ono pravo i zato nas veseli da su izravni prijenosi na Sportskoj televiziji i Arena Sportu omogućili svim ljubiteljima boksa u cijeloj Hrvatskoj i susjedstvu da prate kvalitetne mečeve. Prava finala i boks na visokoj razini imali smo već u polufinalnim mečevima kada su boksači prikazali vrhunski kvalitetne borbe. Možemo biti više nego zadovoljni viđenim na državnom prvenstvu, pogotovo što smo svi još uvijek pogođeni covid krizom.

Odgovori

Back to top button