Boks

Filip Hrgović vratio se iz SAD-a jer nikako da mu dogovore meč

Hrvatski teškaš Filip Hrgović vratio se iz Sjedinjenih Američkih Država i nastavit će trenirati u Zagrebu, u dvorani svog kluba Nokaut, piše Večernji list.

‘Nakon tri mjeseca priprema u SAD-u, vratio sam se u Zagreb radi neuspjelih pokušaja u dogovaranju meča. Andy Ruiz se odlučio povući iz borbe za IBF-ov naslov privremenog prvaka. Boks je ponekad kompliciran sport, ali dok čekamo novosti vezane za ime idućeg protivnika i datum te borbe, znate gdje me možete pronaći’, napisao je na svom Facebook profilu ilustriravši to s fotografijom iz svoje dvorane.

Hrgović je proteklih mjeseci trenirao u Miamiju, u dvorani kubanskog trenera Pedra Diaza s kojim je i prije trenirao.

U planu je imao odraditi dio priprema i u Houstonu kod trenera Ronniea Shieldsa no to se nije zasad dogodilo jer nije dobio nadnevak sljedeće borbe.

Na IBF-ovoj rang-listi iza Andyja Ruiza (3.) nalaze se Deontay Wilder (4.) i Anthony Joshua (5.) no kako oni imaju druge planove, i ako je vjerovati da će se ići nadolje po listi, Hrgovićeva protivnika trebalo bi tražiti između Kubanca Franka Sancheza (6.), njemačkog Kurda Agita Kabayela (7.) ili Dilliana Whytea (8.).

Za domaću sportsku javnost ovog bi časa možda najzanimljiviji protivnik bio Agit Kabayel koji je prošle subote tehničkim nokautom pobijedio hrvatskog teškaša Agrona Smakićija i ponovo osvojio naslov profesionalnog prvaka Europe.

Odgovori

Back to top button