Boks

Filip Hrgović: Usyk u meču protiv Duboisa nije pokazao ništa posebno

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović mogao bi uskoro dobiti svoj najveći meč u karijeri. Kao IBF-ov obvezni izazivač sada je prvi u redu za borbu protiv svjetskog prvaka Oleksandra Usyka.

No treba pričekati i vidjeti kako će se rasplesti situacija u vrhu teške kategorije. Naime, posljednjih se nekoliko tjedana ponovno zakotrljala priča oko borbe za ujedinjenje pojaseva prvaka između Usyka i Furyja.

Filip je nedavno istaknuo kako neće odustati od meča za svjetskog prvaka ‘ponude li i 100 milijuna dolara’, jer želi dobiti priliku boriti se za naslov.

Naš je boksač gledao nedavni dvoboj između Usyka i Duboisa, te nije bio oduševljen nastupom prvaka u meču u kojem je nokautirao Britanca i obranio WBA (Super), IBF i WBO pojas.

– Usyk me uopće nije impresionirao. On je dobar borac, ali i ja također, boksam već 17 godina. Boksao sam s olimpijskim, europskim i svjetskim prvacima. Tijekom karijere sam sparirao sa svima i imam osjećaj da svakog mogu pobijediti – kazao je Filip Hrgović, pa se ponovno vratio na Usyka:

– U meču protiv Duboisa je radio uobičajene stvari. Ima sjajan ritam, mnogo udara i dobro se kreće. Nije pokazao ništa posebno. Dubois je imao neke dobre trenutke i prijetio iz kontre, samo je trebao više udarati i biti agresivniji. Ja mislim da imam tu izdržljivost i brzinu, mogu više udarati i stvoriti mu više nevolja nego Dubois.

Odgovori

Back to top button