Boks

Filip Hrgović otkrio kako je u meč protiv McKeana ušao s ozlijeđenim nosom

Neporaženi hrvatski teškaš Filip Hrgović je na boksačkoj priredbi u Londonu prekidom u 12. rundi pobijedio Australca Demseyja McKeana.

Naš je borac dominirao tijekom cijelog meča, a svoju kvalitetu je potvrdio u završnici dvoboja, kada je s nekoliko snažnih udaraca dobro uzdrmao protivnika i prisilio suca na prekid.

Hrgoviću je tako stigao do 16. pobjede u karijeri kojom je zadržao status obveznog IBF-ovog izazivača i bit će prvi na redu za meč protiv boljeg iz borbe Usyk – Duboisa.

– Sve je prošlo dobro, a najbitnije je da sam učvrstio poziciju obaveznog izazivača. Jako sam sretan, mislim da sam kontrolirao cijeli meč, ali sam mislio da ću ga nokautirati i ranije – istaknuo je Filip Hrgović za RTL, te dodao:

– I McKean se jako dobro spremio, bio je motiviran, dobro se držao i primio neke odlične udarce. Čak me pred kraj borbe stisnuo te bacao puno udaraca. Kapa dolje, pokazao je da je dobar borac.

I Hrga je istaknuo kako ga je Australac mnogo puta držao tijekom meča i tražio klinč.

– Sudac ga je opomenuo nekoliko puta i čudi me da mu nisu uzeli bod. Vjerojatno bi borba i ranije završila – dodao je Hrgović.

A tada je otkrio kako je u meč protiv McKeana ušao ozlijeđen.

– Na sparingu sam slomio nos, tako da sam u borbu ušao s napuknutim nosom. Bolio me na dodir, strahovao sam kako bi to moglo izgledati u borbi. Malo je više krvario nego inače. Bilo me strah da ne dođe do prekida meča zbog slomljenog nosa – rekao je Filip Hrgović, pa nastavio:

– Cijeli prošli tjedan nismo znali hoću li boksati, a onda smo odlučili da ću se boriti s ozlijeđenim nosom. Dobio sam i prehladu… Izgubio sam tjedan dana u pripremi borbe, pa mi se plan malo poremetio.

Nada se kako bi uskoro mogao dobiti meč za svjetski naslov.

– Vjerujem da sam zaslužio borbu svjetsku titulu i jedva čekam. Dosad sam uoči svakog meč imao ogroman pritisak jer sam ulazio kao favorit. Jedva čekam meč u kojem neću biti favorit, a to je borba protiv svjetskog prvaka. Usyk je fantastičan i ima svoje mjesto u povijesti boksa – podvukao je Filip Hrgović, te dodao kako Hearn tu borbu planira za kraj godine.

Odgovori

Back to top button