Boks

Filip Hrgović nokautom u trećoj rundi pobijedio Ahmatovića

Filip Hrgović je uvjerljivo stigao do svoje 14. profesionalne pobjede u isto toliko borbi. Hrvatski boksač je u MGM Grand Areni u Las Vegasu nokautom u trećoj rundi pobijedio njemačko-srpskog borca Emira Ahmatovića (10-1)

Naš borac je još jednom prezentirao sjajan boks i pokazao kako mu 119. teškaš na svijetu nije dorastao protivnik.

Sudac je tri puta brojao Ahmatoviću koji je u posljednji trenutak uskočio kao zamjena za Amerikanca Scotta Alexandera.

Ahmatović je na početku meča pokušao iznenaditi Hrgovića koji je u okršaj ušao nešto opreznije. U drugoj polovici runde Filip se oslobodio i uputio nekoliko snažnih udaraca.

U drugoj rundi još je više pritisnuo i podigao ritam. Filipovi udarci dobro su sjedali u tijelo protivnika kojem je sudac u posljednjoj minuti dva puta morao brojati.

Početkom treće runde Ahmatović je još jednom kleknuo nakon Hrgovićeva naleta, a sudac je prekinuo borbu.

U nešto više od šest minuta okršaja Hrgović je uputio skoro dvostruko više značajnijih udaraca od svog suparnika. Filip je pogodio 43, a Emir 24 udarca!

Hrgović je još jednom uvjerljivom pobjedom poslao snažnu poruku svojim promotorima. Eddie Hearn mu je prije neki dan obećao kako će sljedeće godine dobiti meč za IBF-ova izazivača.

– S nestrpljenjem iščekujem velike borbe za koje sam odavno spreman. Znam da imam kvalitete i talenta da postanem najbolji boksač na svijetu – kazao je prije neki dan Filip Hrgović na konferenciji za medije.

Tijek borbe između Hrgovića i Ahmatovića:

Treća runda:

Ahmatović će teško izdržati ovu rundu. Odmah je Filip krenuo žestoko i kada je Emir treći put kleknuo, sudac je prekinuo meč. Bila je to Hrgoviću 14. pobjed u isto toliko profesionalnih borbi!

Druga runda:

Napokon je Hrgović krenuo silovitije i nekoliko je puta dobro uzdrmao protivnika. Sudac je u posljednjoj minuti druge runde dvaput brojao Ahmatoviću. Gong je spasio Emira.

Prva runda:

Ahmatović je krenuo nešto agresivnije i želi iznenaditi Hrgovića. Filip je prvu minutu boksao s dozom opreza. Filipova visina dolazi do izražaja i plasirao je nekoliko iznimno snažnih udaraca. Suparnik lagano usporava.

  • Hrgović je na BoxRec ljestvici na 37. mjestu, dok je Ahmatović 119. teškaš na svijetu
  • Marc Castro je početkom druge runde nokautirao Ronalda Solisa te nakon proglašenja pobjednika u ring ulaze Hrgović i Ahmatovića
  • – Ne znam što se to događa. Usredotočen sam na boks sto posto i čekam veliku borbu. Vi ste najveći promotor na svijetu i ja se nadam da ćete mi pronaći protivnika za tu eliminacijsku borbu za status prvog izazivača po IBF organizaciji – obratio se Filip Hrgović na konferenciji za medije promotoru Eddije Hearnu.

Odgovori

Back to top button