Boks

Filip Hrgović najavio povratak u ring 28. kolovoza, te otkrio tko su mu mogući protivnici

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (12-0, 10 KO) posljednju je borbu imao lani u studenom kada je nokautom pobijedio Rydella Bookera. Od početka godine tražio je novog protivnika, prvo je trebao biti Michael Hunter, koji je u posljednji trenutak otkazao borbu, a onda se otvorila mogućnost za meč protiv Martina Bakole, no izgleda kako od tog dogovorena nema ništa.

No Hrgović je u razgovoru za FavBet otkrio kako je njegova borba 28. kolovoza u Americi, ali još ne zna suparnika.

– Borim se sigurno 28. kolovoza u Americi, a na protivniku se još uvijek radi. Ima nekoliko opcija koje čekam da se dogovore jedni s drugima i sami sa sobom. Još čekamo da netko potpiše i da možemo potvrditi borbu – rekao je Filip Hrgović, te objasnio što se događalo u pregovorima s Bakoleom:

– Ta je borba bila pred potpisom, mislio sam da je sto posto sigurna. On nije odustao, već je rekao da mu treba jedna borba prije za pripremu za mene tako da postoji mogućnost da obojica odradimo po jednu pripremnu borbu prije našeg meča koji bi se onda održao u listopadu ili studenome za obaveznog IBF-ovog izazivača.

Sad se spominju dva moguća protivnika Australac Demsey McKean (19-0) i Šveđanin Otto Wallin (22-1) kojeg je jedini put u karijeri porazio Tyson Fury.

– Oni su također mogući kandidati. Trebamo prvo vidjeti s IBF-om i njihov timovi s kim će se prvo realizirati taj dogovor. Možda ću se boriti s jednim od njih dvojice 28. kolovoza, ali i ako se ne dogovorimo s njima, borba za obaveznog izazivača pomaknut će se za nekoliko mjeseci – kazao je Hrgović i nastavio:

– Oba scenarija su moguća, vidjet ćemo kroz nekoliko sljedećih dana hoće li to biti borba za obaveznog izazivača ili uvodna borba.

Za Wallina kaže kako ga ne treba podcijeniti.

– Wallin je u meču s Furyjem pokazao da je dobar borac. Posljednji je meč, također, odradio odlično. Borac kojeg se nipošto ne treba podcijeniti. Iako fizički ne izgleda najrazornije, tehnički je fenomenalan i bio bi dobar protivnik – istaknuo je Hrgović.

Filip je bez meča već devet mjeseci.

– Osjećam se dobro, malo je to nezgodno. Već tko zna koliko su mi puta promijenili protivnika i odgodili borbu, ali sam ja, na svu sreću, u glavi jak i stabilan i nije me to puno izbacilo. Volim trenirati, uvijek treniram naporno tako da mi to ne pada teško, ali sad mi je već dosta i jedva čekam da uđem u ring – podvukao je Hrgović.

Mnogi boksači nisu prihvatili borbu protiv Hrgovića, pa se za Filipa u boksačkim krugovima govori da je ‘teškaš kojeg su najviše izbjegavali u povijesti’.

– Taj nadimak mi u jednu ruku imponira, a u drugu je to malo frustrirajuće. Iz pozicije boksača to mi nije nikako jasno, ja ne bih nikad odbijao borbe i ne znam kako ti dečki s tim žive, ali boks je, s druge strane biznis. Očito imaju druge planove. Možda traže neki lakši put prema velikom novcu i titulama, ali eto, svako ima pravo na svoj izbor. Od svih tih koji su me odbili, jedino se Hunter ponio kukavički i prevarantski – naglasio je Filip Hrgović i zaključio:

– Pregovarali smo tri mjeseca, u svim je medijima govorio da će me pobijediti i nokautirati, da sam loš borac. A onda se na dan potpisa ugovora povukao i nestao. To je bio jedan kukavički potez, neodgovorno i prevarantsko ponašanje i on nam je uzeo najviše vremena. Da se to nije dogodilo već bih se vjerojatno borio, ali eto svako bira svoj put. Ja uvijek biram najteži put i ne volim zaobilaziti prepreke, nego ih prelaziti. Ja se želim boriti sa svima. To zna moj promotor i svi protivnici.

Odgovori

Back to top button